Hoppa till sidans innehåll

Svensson och Troup utslagna av slutsegrarna i Roth/Holman Doubles

14 MAR 2021 23:01
Det tog stopp i den andra matchen i stegfinalen under årets PBA Roth/Holman Doubles för Jesper Svensson och Kyle Troup. Duon förlorade med en kägla mot paret Andrew Anderson och Kris Prather som sen fortsatte och vann hela tävlingen. (Arkivbild/PBA)
  • Uppdaterad: 14 MAR 2021 23:01

I fredags hade Jesper Svensson och Kyle Troup marginalerna på sin sida och gick vidare till finalstegen i årets PBA Roth/Holman Doubles som femte, och sista finalpar. Men under söndagskvällens finalspel i Tampa, Florida, var marginalerna inte med duon.

Femteseedade Svensson och Troup fick en fin start i stegfinalen och körde närmast över sina motståndare i den första matchen. Rutinerade Sean Rash i par med Sean Ogle hade inte mycket att sätta emot när framförallt Jesper var på strajkhumör. Jesper, som spelade på den vänstra banan, var prickfri och strajkade serien igenom vilket gav en klar seger för den titelförsvarande duon med 278-226.

I den andra stegmatchen mötte Svensson och Troup det tredjseedade paret Andrew Anderson och Kris Prather. Även om inte Jesper fick spelet att stämma lika bra drog duon ifrån från start då framförallt Prather hade stora problem i början av serien. Svenssons partner Troup hade samtidigt lite tur med att få ner tians kägla sent i flera slag medan den stod kvar för motståndaren Anderson och det mesta verkade gå deras väg denna kväll.

Inför den nionde rutan hade Svensson och Troup skaffat sig ett stort försprång med 33 poäng och de såg ut att gå mot sin andra raka matchseger. Men i den nionade rutan fick Troup kvar tre käglor och missade sen spärren. Då Prather hade satt en strajk i ruta nio blev Jesper nu tvingad att sätta en dubbel i den tionde rutan för att döda matchen. Trots ett bra slag stod tians kägla kvar i det första slaget och helt plötsligt hade motståndarna chansen att vända och vinna mötet. Den blott 25-årige Andrew Anderson behövde slå två strajkar och nio käglor i den sista rutan för att vända den tidigare till synes klara förlusten till seger med en enda kägla, och det var precis vad han gjorde.

Från sina stolar kunde Jesper och Kyle bara konstatera att de förlorat med knappast möjliga marginal, 202 mot 203. De regerande mästarna var utslagna och det var framförallt en bedrövad Kyle Troup efter sin ovanliga miss i den nionde rutan.

Svenssons och Troups banemän Anderson och Prather hade nu fått upp momentum och besegrade sen  andraseedade Marshall Kent och EJ Tacket med klara 235-214. I finalen vann de även mot toppseedade B.J. Moore och Tom Doherthy med klara 245-203 och paret tog sin första seger i PBA Roth/Holman Doubles Campionship. 

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info