Hem / Nyheter Swebowl / Svenska herrarna också enkelt vidare i Team

Svenska herrarna också enkelt vidare i Team

Även Sveriges herrar tog sig enkelt vidare till gruppspelet i Team under Masters VM i klassen 50+. Ljung, Paulsson, Jansson och Yngström blev tvåa i kvalet bakom Norge och får möta Kanada, Holland och Frankrike i morgondagens gruppspel.

– Ett stabilt genomfört pass av oss utan att egentligen vara på topp. I topp 8 kan allt hända så förutsättningar blir annorlunda i morgondagens gruppspel, men vi är väl förberedda, säger Martin Paulsson.

Sveriges lag består av Peter Ljung, Martin Paulsson, Raymond Jansson och Stefan Yngström. Efter en lite trevande inledning med 406 efter två serier avancerade Sverige till ledning efter fyra serier med 893. Sedan var de som sämst på tredje plats innan de stannade på 2166 totalt över de tio serierna vilket gav en andra plats i kvalet.

Klart bäst i kvalet var Norge med 2242 poäng och på tredje plats Kanada. USA först på femte plats efter Danmark

Skadade Ljung spelade enkelt

Det som var mest ovisst för Sverige inför var hur Peter Ljung skulle kunna spela på grund av sin muskelskada. Men Peter kunde spela och kämpade sig väl igenom de tio serierna.

– Jag tog bort belastningen på fingrarna och lät banan sköta skruven. Kontrollera att få träffar i strajkfickan så det blev minst nio käglor och sedan försöka täcka upp, vilket gick väldigt bra, berättar Peter Ljung som är laddad inför morgondagen.

– Skönt för hela laget att Peter kunde genomföra dagen. Laget har bra kommunikation och det ser mycket lovande ut inför morgondagen, säger en optimistisk förbundskapten, Christel Carlsson.

Gruppspel för både herrar och damer i morgon

Både herr- och damlaget i Team 50+ är nu vidare till gruppspel som startar i morgon fredag klockan 10.00 lokal tid, 07.00 svensk tid. Sveriges herrar kommer i gruppspelets matchspel ställas mot Kanada, Holland och Frankrike.  Damerna har i sin grupp Frankrike, USA och Colombia och de två bästa lagen från varje grupp går vidare till semifinal. 

Länk resultat/leaderboard StrikeCloud

Länk videostream StrikeCloud