Hoppa till sidans innehåll

Svan´s Tak Masters ny nollhandikapptävling i Markaryd

16 NOV 2020 11:17
I Markaryd planeras för nya Svan´s Tak Masters. En helt ny 0-hcp tävling som dock kunde ha fått en enklare start.
– Med tanke på utvecklingen den senaste tiden hoppas vi verkligen att tävlingen kan genomföras, säger Joachim Back, tävlingsansvarig.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2020 11:17

Bowlinghallen i småländska Markaryd är ett relativt nytt tillskott till Sveriges bowlinghallar. Den stod klar för bara sju år sedan och efter att hallen byggdes har intresset för bowling fått en mycket positiv utveckling på orten.

 Det har blivit en fantastiskt utveckling med ett stort allmänintresse för bowling här i Markaryd. Därför vill vi skapa en tävling på elitnivå för att både visa upp hallen för övriga bowlingsverige men också visa upp toppbowling för alla här i Markaryd, förklarar Joachim Back som både är hallägare och även står bakom den nya tävlingen.

Svan´s Tak Masters genomförs utan handikapp, förutom för damer som har sina åtta poäng per serie. Kvalspelet sker över sex serier och tävlingen har en total prispott på 111 000 kronor varav 25 000 kr går till vinnaren. Huvudsponsor är Kennet Svan med det lokala företag Svan´s Tak. Det är därmed en tävling som går emot den trend som präglat tävlingsutbudet i Sverige på senare år där handikapptävlingar dominerat.

 Vi hade säkert fått fler startande om vi valt handikappmodellen, men vi valde att köra med ren slagning för att vi tycker att det saknas en sån tävling, förklarar Joachim som hoppas att Markaryds strategiska läge ska locka många högklassiga bowlare från närområdet, men också mer långväga, till start.

När Joachim ansökte om och fick sanktionering för tävlingen tidigare i höstas var läget klart annorlunda rörande smittspridningen av covid-19. Den senaste tidens kraftigt ökade smittspridning och skärpta allmänna råd i merparten av Sveriges regioner har dock gjort arbetet med tävlingen allt mer oviss. Kvalspelet är i dagsläget planerat att starta den 19 december och finalen spelas först nästa år, söndagen den 6 januari. Anmälningar på kvalpassen har redan ramlat in. 

 Vi följer alla råd som finns noga och hoppas verkligen att vi kan genomföra tävlingen som vi fortfarande jobbar med efter grundplanen. Blir den inte av som planerat kan vi skjuta fram den och då får vi titta på nya datum, förklarar Joachim Back som även planerar för att webbsända finalen live på webben.

(Bildtext: Till vänster huvudsponsorn Kennet Svan med Svan´s Tak och till höger hallägare Joachim Back i Markaryd bowlinghall.) 

Länk: Information och anmälningssida Svan´s Tak Masters 2021

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info