Hoppa till sidans innehåll

SM inställt

21 APR 2021 10:43
Svenska Bowlingförbundet meddelar att 2021 års Elit-, Para- och Individuella SM ställs in. - Vi måste kunna genomföra våra tävlingar på ett säkert sätt, säger sportchef Michael Granström.
  • Skapad: 21 APR 2021 10:43

Markus Lenefjäll och Joline Persson Planefors fortsätter att vara regerande svenska mästare individuellt. Det står nu klart efter att Svenska Bowlingförbundet har beslutat att ställa in de Svenska Mästerskapen under 2021. Både Elit-, Para-, och Individuella SM ställs in och kommer inte spelas under 2021.
 - Det är jättetråkigt förstås men vi måste kunna genomföra våra tävlingar säkert. Vi kan inte tävla till vilket pris som helst, säger Svenska Bowlingförbundets sportchef Michael Granström.

Tävlingsstoppet som ligger över Bowlingsverige just nu gör att SM 2021 inte kommer kunna genomföra. Även om restriktionerna skulle släppas till hösten finns inte möjligheten att genomföra bra svenska mästerskap.
- Vi vill ju ha igång seriespelet. Vi vet inte om vi kan starta den helgen vi har sagt, men vi planerar för det. I en tråkig situation där vi behöver flytta fram serien kommer vi redan få en väldigt tight höst, säger Michael Granström som också påpekar att det inte bara är Svenska Bowlingförbundet som vill arrangera tävlingar.
- Det finns ju faktiskt andra tävlingsarrangörer som vill komma igång med sina tävlingar. Vi kan inte göra allt, det är viktigt att andra arrangörer kan köra sina tävlingar, säger han.

Detta gör att Joline Persson Planefors kommer vara regerande svensk mästare i, minst, 3 år. Det längsta någonsin för en dam. På herrsidan delar nu Markus Lenefjäll rekordet, regerande svensk mästare i 3 år, med Tomas Leandersson som vann SM 1999, 2000 och 2001. Förhoppningsvis får den unge östgöten chansen att vinna Elit-SM igen 2022.

Med 3-manna SM 2021 redan inställt finns det, för tillfället, bara ett SM som planeras att avgöras i år, 3-manna SM från 2020 där det bara är semifinaler och finaler kvar.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info