Hoppa till sidans innehåll

Rookien tog sin andra seger på PWBA

31 MAJ 2021 09:27
För bara tre veckor sedan tog Stephanie Zavala sin första seger på damernas amerikanska proffstour. I helgen, på sin 25-årsdag, tog den högerhänta bowlaren sin andra. - Det låter som en dröm som blir sann, säger hon till pwba.com.
  • Skapad: 31 MAJ 2021 09:27

Amerikanskan Stephanie Zavala, från Kalifornien, hade som mål den här säsongen att bli årets rookie på den amerikanska proffstouren för damer: PWBA. Redan efter segern i PWBA Greater Cleveland Open för tre veckor sedan såg det bra ut. I helgen tog hon ytterligare en seger, på sin 25-årsdag.
- Om någon skulle säga att jag redan skulle ha två titlar hade jag sagt att de var galna, men det låter som en dröm som blir sann, säger hon till pwba.com.

Den nyblivna 25-åringen ledde tävlingen i 22 av kvalspelets 24 serier och kvalificerade sig som etta till stegfinalen, 229 poäng före Breanna Clemmer. I stegfinalens första match slog 2018 års rookie of the year, Jordan Richards, brittiskan Verity Crawley (245-224), för att sedan besegra andra-seedade Breanna Clemmer (284-225).

I finalen hade Jordan Richards svårt att hitta en dubbel, samtidigt som Stephanie Zavala inledde med spärr och sedan fyra strike.
- resultaten var inte speciellt höga den här veckan, och jag hittade en lösning ganska tidigt. Jag ville ändå hålla ner huvudet och jobba vidare. Jag visste att jag inte kunde slappna av eller bli nöjd och att jag alltid var tvungen att ligga före banornas förändringar. Jag fortsatte jobba hårt och slå bra slag, säger Stephanie Zavala.

Trots en 7-10 i ruta 6, och en dubbel i ruta 8-9 för motståndaren, hade Stephanie Zavala möjligheten att vinna sin andra seger på PWBA-touren genom att bara täcka sista rutan. Då ställde hon kvar fyra käglor, 3-6-9-10.
- Jag tog definitivt några extra andetag innan jag gick upp på den spärren. Den är inte rolig, eller någon favorit, men jag får ofta kvar den och fått mycket träning på den. Jag ville ta den tid jag behövde, slappna av, och försöka, säger hon till pwba.com.

På sin 25-årsdag tog Stephanie Zavala spärren, slog ner 6 käglor i frislaget, och hade säkrat sin andra seger inom en månad. Nu ska det mycket till om någon annan ska bli Rookie of the Year på damernas proffstour.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info