Hoppa till sidans innehåll

RF: Inget minskat LOK-stöd

19 MAR 2020 11:22
Ordföranden i Riksidrottsförbundet: Björn Eriksson går ut och lugnar den svenska idrottsrörelsen i ett pressmeddelande. - Våra 19 000 föreningar och 880 000 ledare ställer upp och gör det bästa av en svår situation, säger han.
  • Skapad: 19 MAR 2020 11:22

Riksidrottsförbundet har gått ut för att lugna idrottsföreningar i dessa turbulenta tider: det lokala aktivitetsstödet: LOK-stödet, kommer inte att minska för att det blir färre aktiviteter i sviterna av Coronaviruset. Totalsumman blir samma för 2020 som för 2019, säger RF:s ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.
- Föreningar kan räkna med ungefär lika stort stöd som om verksamheten hade rullat på som vanligt, säger han.

Dessutom har Regeringen meddelat att alla företag och ideella föreningar som har en skatt att betala, och som har fått tillfälliga betalningsproblem kan söka anstånd med betalning hos skatteverket, vilket kan underlätta lite för föreningar.
- Riksidrottsförbundet har gjort en första ögonblicksbild av de ekonomiska konsekvenserna för evenemang som ställs in under mars och april. Jag kommer att lämna över den beräkningen till Idrottsminister Amanda Lind vid det planerade mötet på onsdag klockan tio, säger Björn Eriksson.

Riksidrottsförbundet har också, står att läsa i pressmeddelandet, inlett en djupare analys som tar höjd för evenemang till och med juni.
- Det kommer ta lite tid att överblicka effekterna av det som nu sker. Vi har satt igång arbetet med en mer heltäckande analys som jag får återkomma till under april månad, säger Björn Eriksson.

Björn Eriksson, som bland annat besökte Svenska Bowlingförbundets årsmöte 2017, säger också ingen förening ska drabbas av att ställa upp den tuffa situation Sverige, och världen står inför.
- Det går emot vår ideologi att inte träna, tävla och idrotta, men prioritet ett är att hjälpa samhället att minska smittspridningen av Corona-viruset. Våra 19 000 föreningar och 880 000 ledare ställer upp och gör det bästa av en svår situation, säger Björn Eriksson vidare.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info