Hoppa till sidans innehåll

PWBA: Kelly Kulick tog första segern på 4 år

07 JUN 2021 10:04
Sedan sin senaste seger på damernas proffstour 2017 har Kelly Kulick slutat tvåa i fem tävlingar. Men i helgens Albany Open på PWBA fick 44-åringen återigen lyfta en trofé. - Jag bygger självförtroende, säger hon till pwba.com.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2021 10:04

Amerikanskan Kelly Kulick är en av tidernas bästa dambowlare och den enda dam som har vunnit en titel på amerikanska proffstouren för herrar, PBA. 2010 vann den 7-faldige världsmästarinnan majorn Tournament of Champions genom att besegra Chris Barnes i finalen. Totalt hade Kelly Kulick dessutom 6 titlar, varav 5 majors, på damernas tour PWBA, men ingen sedan 2017 då 44-åringen vann Fountain Valley Open.
- Ålder är bara en siffra, jag känner mig ung, i bra form, och full av energi, säger hon till pwba.com.

Genom att snitta 240 genom kvalets 24 serier i helgens PWBA Albany Open satte Hall of fame-bowlaren sig själv i en situation där 4 års titel-torka kunde ta slut. Hon var seedad etta i stegfinalen som sändes på Bowl.com. I finalen fick hon ta sig an amerikanskan Shannon O’Keefe, med 14 titlar på PWBA, som tog en tidig ledning. Men Kelly Kulick hade en lösning.
- Jag pratade med min klot-representanter och undrade om jag behövde byta boll. Men efter att ha pratat igenom det sa jag åt dem att jag visste vad jag behövde göra. Jag fick in handen under bollen och började gå runt den lite mer, för att skapa en skarpare skruv. Jag vet att jag har verktygen och kunskapen, men du måste lita på att du kan göra det. Jag litade på mig själv, så som jag har gjort hela veckan, säger hon till pwba.com.

Kelly Kulick vände på matchen och med 228 - 217 vann 44-åringen 10 000$, sin sjunde seger på damernas proffstour och sin första titel på 4 år. Tvåa blev Shannon O’Keefe, trea rookien Breanna Clemmer och fyra Stefanie Johnson.
- Jag kom hit av två anledningar, för att ha roligt och veta att jag kan vinna igen, sa Kelly Kulick till pwba.com, som jag spelar just nu. Jag bygger självförtroende, nu vet jag att jag kan gå hur långt som helst resten av säsongen. Jag har bowlat smart och litat på mig själv. Eftersom jag har tagit mig till stegfinal på flera olika oljeprofiler visar att min mångsidighet är kvar, också, säger hon.

Nästkommande tävlingar på PWBA:

10 - 12 juni – PWBA Greater Nashville Open
17 - 19 juni – PWBA Louisville Open
29 juli – 1 augusti – PBA/PWAB Striking against breat cancer mixed doubles

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info