Hoppa till sidans innehåll

Prova på bowlinggymnasiet

26 MAJ 2021 12:00
Går du i nian? Ska du börja gymnasiet nästa år? Undrar du hur det är att gå på bowlinggymnasiet i Nässjö? Pröva genom att vara där på sommarläger. - Testa på hur det är att vara på gymnasiet några dagar, säger Pontus Andersson.
  • Skapad: 26 MAJ 2021 12:00

Jesper Svensson, Patrick Backe, Robert Andersson, Nina Flack, det är några av de namn som har gått på bowlinggymnasiet i Nässjö. Nästa år tar de in ytterligare åtta bowlare till RIG på Brinellgymnasiet som får möjlighet att kombinera utbildning med bowlingträning. För de som är födda 2006 och ska bestämma sig vad de ska söka för gymnasium nästa år håller Bowlinggymnasiet i sommar ett läger.
- Om man ens har lilla tanken på att i framtiden kanske söka så är det här ett bra sätt att lära känna oss och göra beslutet lättare, säger Pontus Andersson, tränare på gymnasiet och landslagsspelare.

Under tre dagar, 10 – 12/8 2021, får du möjlighet att, tillsammans med dina föräldrar som får bo på hotell, se och uppleva hur det är att bo, träna och leva på bowlinggymnasiet.
- Vi har till exempel olika träningar som är likt de vi har på gymnasiet, fys-pass. Man får lära känna boendet, lära känna skolan, sådana där saker. Barnen ska klara sig själva på träningarna, men föräldrarna får titta på och vara med. Det är en hel del information men också en del roliga aktiviteter. Vissa år har vi kört go-cart, vissa minigolf, det beror på vad som erbjuds för tillfället, säger Pontus Andersson som ser fram emot att lära känna framtida studenter.
-De som vill söka kommer ett steg närmare att kontakta oss. Annars blir det lätt att vi aldrig har träffat dem, och så ska vi vara deras tränare i tre år. Vi vill göra det trappsteget så litet så möjligt, säger han.

Förutom att lära känna skolan, tränarna och utbildningen kan man på sommarlägret också bli bättre på bowling.
- Det är lite blandat, som på gymnasiet. Vi har ju Specto, det kommer vara tajming, spärrspel. Vi försöker lära ut så bred kunskap som möjligt på så kort tid som möjligt, säger Pontus Andersson.

Så har du bara en tanke på att kanske söka bowlinggymnasium nästa år. Anmäl dig till sommarens läger.
- Det här gör beslutet lite lättare. Vissa som har kommit på det här lägret har upptäckt att ”det här är inte för mig”, då vet man det i alla fall. Det är det som är det viktiga. Lär känna miljön, lär känna oss tränare, samtidigt lära känna bowlinghallen som blir en viktig del under de här tre åren, säger Pontus Andersson som gärna tar emot frågor, och anmälan på: This is a mailto link

För mer information om bowlinggymnasiet: https://nassjo.se/barn-och-utbildning/brinellgymnasiet/idrott-musik-och-dans/bowling.html

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info