Hoppa till sidans innehåll

Projektstöd IF barn och ungdomar

25 MAR 2020 14:06
Idag öppnar ansökan till det nya bidraget: Projektstöd för barn och ungdomar som ersätter det tidigare Idrottslyftet. - Vi har fem kriterier som vi jobbar med, säger Marianne Norberg på Svenska Bowlingförbundet.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2020 14:06

Många föreningar har under de senaste åren fått bidrag från Idrottslyftet, som avslutades 2019, för att driva projekt. Idag öppnar dock det nya Projektstöd IF för barn och ungdomar som har över en halv miljon svenska kronor att dela ut till föreningar.
- Det nya projektstödet för barn och ungdom är på löpande 2års-avtal, men man ansöker för ett år i taget. Det som är skillnad mot Idrottslyftet är att man inte får pengar för rekryteringar utan för behålla-perspektivet, och givetvis, utbildning, säger Marianne Norberg som är ansvarig för projektstödet på Svenska Bowlingförbundet.

För att göra det så enkelt som möjligt att söka bidrag för sina projekt har Marianne Norberg, som vanligt, förberett färdiga formulär för fem kriterier som det kommer att jobbas med.
- Det är föreningssamverkan, bowlingskolor, klotbidrag, utbildning och nya träningsformer, som vi inte har haft med förut. Det är någonting där vi vill att föreningarna ska förnya och utveckla för att stimulera ungdomarna och ha kvar dem. Behålla dem länge i verksamheten.

Även om inte alla para-bowlare är under 25 år går det ändå att söka från Projektstöd IF barn och ungdom. Ett exempel på bidrag som getts tidigare är föreningen Tre Hjärtan i Halmstad som saknar bowlinghall. Där gör bidraget det möjligt att bussa bowlare till Båstad.
- Det är också ett sätt att behålla sina bowlare, säger Marianne Norberg och påminner om att söka nu:
- Det är först till kvarn som gäller. Jag skulle uppmana alla, har man ett projekt på gång, vänta inte, ansök nu. Dessutom, de månaderna som har gått kan man söka retroaktivt, så har man möjlighet att få lite bidrag även för de månader som gått, säger hon.

Ansökan kan man göra, från och med idag, via Svenska Bowlingförbundets hemsida, det går också ut informationsmail till alla föreningar. Om det är någon som är osäker finns det hjälp att få.
- Jag har länkat till vad det är som gäller, vad idrotten vill, och hur man ansöker. Det kommer att synas på hemsidan. Eller så får man höra av sig till mig så vi se hur vi gör. Är de osäkra får man gärna höra av sig, jag finns ju tillgänglig, säger Marianne Norberg.

https://www.swebowl.se/Verksamhet/Ungdomsverksamhet/projektstodifbarnochungdomar/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info