Hoppa till sidans innehåll

Projektstöd 2021 öppnar fredag 12 februari

11 FEB 2021 12:00
Från och med fredag går det att söka årets bidrag för ungdomsverksamhet, utveckling och tränarutbildningar.
- Vi har dryga 650 000 kr att dela ut, säger Marianne Norberg på Svenska Bowlingförbundet.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2021 12:01

Från och med imorgon, fredag 12/2, går det att söka Projektstöd IF barn och ungdomar för 2021. Stödet, som ersatte Idrottslyftet 2019, har till syfte att skapa förutsättningar för idrottsföreningar att utveckla sin barn- och ungdomsidrott i enlighet med idrottens gemensamma mål. Stödets fokus ligger på att behålla ungdomar och det går att söka bidrag för Föreningssamverkan, bowlingskolor, klotbidrag, nya träningsformer och tränarutbildning.
- Det jag verkligen vill trycka på är att föreningarna kan söka för nya träningsformer. Att man ställer om istället för att ställa in i dessa tider, säger Marianne Norberg ansvarig för Projektstöd på Svenska Bowlingförbundet.

Hon pekar på para-föreningen Kometerna i Sundsvall som förlagt sin träning utomhus.
- Man måste ju inte vara i en bowlinghall. Man kanske kan vara ute? Det kanske kostar med en ledare, då kan man få stöd för det. Det kan vara lite vad som helst. Man vill ju att de ska hitta nya träningsformer för att det ska hända någonting för ungdomarna, säger Marianne Norberg.

För att barn- och ungdomar ska ha roligt på sina träningar, oavsett om de är ute eller inne, spelar bowling, eller tränar någonting annat, krävs bra ledare. Inom projektstödet går det att söka medel för att skicka sina ledare på tränarutbildningar, både den nya Tränarutbildning Grund (TUG) och den större ETBF Level 1-utbildningen.
- Jag skulle slå ett slag för TUG-utbildningen. Åtta timmar praktik och åtta timmar teori. Man kan gå två och två så man kan stötta varandra. Nu när vi har en ny och fräsch utbildning. Den ger vi 1000 kr i bidrag, det får alla som går den om vi ser att den också är redovisad i Idrott Online, säger Marianne Norberg.

- Vi har dryga 650 000 kr att dela ut. Nu måste man bara komma in med ansökan före den första oktober. Det finns pengar kvar. Var lite kreativa och hitta på någonting. Kan man hitta alternativa träningsformer så är det bara positivt, säger Marianne Norberg och tillägger:
- Är det någon som undrar över någonting är det bara att höra av sig.

Ansökan öppnar fredag den 12/2 och stänger 1/10. Läs mer här: https://www.swebowl.se/Verksamhet/Ungdomsverksamhet/projektstodifbarnochungdomar13-20ar/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info