Hoppa till sidans innehåll

PBA: Tre svenskar vidare till WSOB

09 MAR 2020 15:30
World series of Bowling, på den amerikanska proffstouren, har startat I Las Vegas, USA, och 7 svenskar är med. Tre av dem tog sig till huvudtävlingen via förkvalet: Adam Andersson, Robin Persson och Rasmus Edvall.
  • Skapad: 09 MAR 2020 15:30

Av de tio spelarna som tog sig vidare från förkvalet, Pre Tournament Qualifier, eller PTW, till World Series of Bowling, som började i helgen, så var tre svenskar. IS Götas Robin Persson och Rasmus Edvall, samt Team Pergamons Adam Andersson slog över de 2134 poäng på tio serier som krävdes. Karl Wahlgren, IS Göta och William Svensson, BK Kaskad, tog sig dock inte vidare.

WSOB innefattar fyra tävlingar, Cheetah-, Chameleon- och Scorpion championships, samt majorn: PBA World Championships där kvalet i de tre tidigare tävlingarna slås ihop. Redan nu har kvalspelet i Cheetah Championships, på en 33 fot kort oljeprofil, spelats. Den stekhete Jesper Svensson, som vann tävlingen 2017, var ende svensk att ta sig vidare till matchspelet, som 14e.  

Förutom de tre svenskar som tog sig till tävlingen via förkvalet, missade också: Pontus Andersson, Martin Larsen och Kim Bolleby att gå vidare till matchspelet som spelas den 14e mars. Inte heller amerikanen Michael Martell, som också gått via Pre-tournament Qualifiern, tog sig vidare, trots att han slog två 300-ingar, i rad.

Under måndagen fortsätter WSOB med 10 serier kval i Chameleon Championships, en tävling som Jesper Svensson vann 2015. Imorgon är det dags för kval i Scorpion Championships innan de 40 som har högst resultat genom de tre tävlingarna går vidare till matchspelet i majorn: PBA World Championships.

Söndag den 15e mars spelas sedan den första TV-finalen: Cheetah Championships. Sedan följer finalerna dag för dag. Måndag är det Chameleon, tisdag: Scorpion och onsdag den avslutande PBA World Championships med $ 100 000, nästan en miljon svenska kronor, i förstapris.

Följ spelet på www.pba.com eller via betaltjänsten: www.flobowling.com

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info