Hoppa till sidans innehåll

Ny Europatourtävling i Mora

01 OKT 2020 22:46
Nu blir det premiär för Leandersson Christmans Tournament i Mora Parken bowling – en helt ny Europatourtävling och den sista på årets tour.
– Vi kan ha 500 starter och vi tror att vi kan fylla tävlingen, säger en optimistisk Mikael Alfredsson.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2020 22:46

Nu ser en helt ny deltävling i Sverige på European bowling tour, EBT, dagens ljus. 12-20 december 2020 spelas för första gången Leandersson Christmas Tournament i Mora Parken bowling – en tävling som kom till efter diskussioner mellan Tomas Leandersson och Mikael Alfredsson, ordförande i Dalarnas bowlingförbund, samt även indirekt hallföreståndare för Mora Parken bowling.

– Tomas brukar bland annat hålla sina Team Tuba Super Camps samt anlitas som tränare, och vi har länge funderat på att starta en större tävling här i Mora och kände att det nu var rätt läge, förklarar Mikael Alfredsson som är tävlingsansvarig. 

Mikael pekar på att de flesta stora tävlingar ställts in denna säsong och att detta blir en av få stora tävlingar som kommer att genomföras under 2020. 

– Det finns ett stort intresse av att spela tävling och jag hoppas alla som kan tar chansen att komma hit i december, fortsätter Mikael. 

Mora Parken bowling har endast tio banor och blir den minsta hallen som arrangerar en så här stor tävling. Det löser arrangörerna genom att ha extra många startdagar och totalt finns det 500 startplatser.

– Vi tror och hoppas att vi kan fylla alla platser, säger en optimistisk Mikael.

Tävlingen i Mora kommer därmed bli den tredje svenska Europatourtävlingen och blir därmed likvärdig med AIK Tournament i Stockholm och Lucky Larsen i Helsingborg. Den totala prissummen är 285 000 kronor. 

– Även om hallen är liten har vi fördelen med allt inom gångavstånd som banor, mat och boende, poängterar en hoppfull Mikael Alfredsson som är medveten om att arrangemanget måste hålla hög klass detta första år för att bli en långvarig favorit bland europas och flera av världens bästa bowlare. 

Anmälan till Leandersson Christmas Tournament 2020 släpptes idag torsdag och redan samma kväll hade över 100 starter bokats.
Länk till mer information och anmälan: Leandersson Christmas Tournament 2020

 

Skribent: Jonas Brändström
This is a mailto link

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info