Hoppa till sidans innehåll

Nya DV8 Junior Masters gör nystart

28 AUG 2020 14:40
Nu drar Nya DV8 Junior Masters 2019-2020, igång igen. I helgen startar kvalspelet i Eskilstuna och Västerås – två deltävlingar som ställdes in i våras på grund av covid-19. – Vi har tålmodigt väntat och väntat, förklarar tävlingsledare Kent Kyrk.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2020 14:40

Tidigare upplagor av DV8 Junior Masters brukar locka närmare 1000 starter av spelare från ett 100-tal klubbar och räknas som Europas största juniortävling i bowling. Även säsongens upplaga inledde starkt, men efter period 4 med deltävlingarna i Sundbyberg och Stockholm i början av februari drog covid-19 och pandemin ett mörkt täcke över hela idrottssverige.
 Det kom som en chock för alla men det var bara att följa myndigheternas beslut och ställa in allt, berättar Kent Kyrk. 

Två uppskjutna tävlingar drar igång i helgen
De två deltävlingarna för period 5 i Eskilstuna respektive Västerås som skulle spelas under våren ställdes in och sköts på framtiden. För en tid sen har dock tävlingsledningen med Kent Kyrk i spetsen beslutat att genomföra tävlingarna med första kvalstart redan till helgen efter att Seniortouren nyligen kommit igång och mottagits väl på ett Coronasäkrat sätt i Ängelholm.

– Vi behövde köra igång för att hinna klart hela tävlingsserien denna höst och det kändes som ett bra tillfälle nu. Vi följer även Folkhälsomyndighetens riktlinjer mycket noga, berättar Kent Kyrk. 

För även om landets ungdomsspelare är en mindre riskgrupp än spelarna på Seniortouren märker Kent att det finns en viss oro för att delta och det är många föräldrar som skjutsar sina ungdomar.
– Vi får en del frågor om hur vi ska genomföra tävlingen och hur deltagarna ska ta sig hit. Till exempel brukar spelare från Västergötland åka samlade i en buss, men nu blir det fler som åker i egen bil då det finns ett orosmoment att sitta tätt.

Uppdelad zon för max 50 personer
I bowlinghallen har arrangörerna delat upp hallen i en zon där det får vara maximalt 50 personer samtidigt. Deltagarna får även instruktioner att inte passera restaurangen och att, om möjligt, komma ombytta till hallen så de slipper gå till omklädningsrummen.

 Självklart uppmanar vi även alla inte att ge ”high five” eller på annat sätt röra sina medspelare och att hålla avståndet. Vi räknar inte heller med så många startande att det blir risk för fulla hallar, påpekar Kent.

Anmälningarna har nu sakta men säkert börjat rulla in och Kent tror att det blir ett 40-tal unika startande vardera på de båda hallarna. Det är inga höga siffror, men Kent anser att de ändå får vara nöjda med tanke på dagens situation.

Stor chans till klotvinster
Istället påpekar han att det blir stor chans för alla deltagare att vinna fina priser då de tio främsta i varje deltävling vinner ett klot samt har ytterligare chanser att vinna klot och resor i tävlingarna sammantaget. Europaresan, som skulle genomföras tidigare i år blev tyvärr inställd, men det ska genomföras en resa, lovar Kent som tycker att det är skönt att vara igång igen och kunna kora Sveriges bästa unga bowlingspelare även för denna säsong.

Datum för den sjätte och sista perioden i Göteborg och Kungsbacka samt finalspelet på Strike & Co i Göteborg dit 24 spelare kvalificerar sig är ännu inte helt fastställda, men hela tävlingsserien ska spelas klart denna höst om nu inget oförutsett inträffar på nytt.

Länk för mer info: http://www.juniormasters.se/dynamic/start.asp

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info