Hoppa till sidans innehåll

Mitt bästa slutspelsminne – del 2

23 MAJ 2021 12:00
När vi frågade runt bland bowlingprofiler om deras bästa slutspelsminne var det många som hade sina starkaste minnen från det senaste Slutspelet som avgjordes i Nyköping för två år sedan. - Det kommer jag alltid bära med mig, säger Nina Flack.
  • Skapad: 23 MAJ 2021 12:00

Den stora anledningen till att så många minns det senaste Slutspelet i Nyköping stavas Henrik Jacobsen. Han hejade på sitt Team Pergamon från Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Bara en kort tid efter Pergamons 13e SM-guld gick ”Henke” bort i cancer. Den tidigare världsettan Martin Larsen ringde sin coach strax efter segern och minns det tydligt.
- Tyvärr är mitt största minne en blandning av det värsta/bästa/jobbigaste när vi vann i Nyköping 2019 för vår cancersjuke vän/coach som låg på dödsbädden. Det var en väldigt annorlunda känsla som jag aldrig känt förut och hoppas jag aldrig kommer känna igen!

Förutom det kan jag säga att det är en stor ära och en grym känsla varenda gång man får chansen att stå på banorna i ett slutspel. Riktigt tomt i maj utan slutspel.

Även den tidigare världsmästarinnan Nina Flack minns Pergamons guld.  
-Jag har vunnit många SM-guld med såväl ÖIS och X-Calibur men mitt bästa och finaste minne är när Jesper får lyfta bucklan för Pergamon när Henke ligger hemma sjuk i cancer. Det kommer jag alltid bära med mig.

Tidigare världsmästaren och nu förbundskaptenen Robert Andersson minns också förra slutspelet.

-Det starkast minnet var sista guldet när vi vände en dålig start till att vinst och alla medlemmar på samma gång fick tårar i ögonen och när vi tittade på varandra så visste vi alla att vi tänkte på vår älskade coach Henk och följde oss från sjukhussängen. 

Ett roligt, men också lite konstigt minne var i början av Pergamons storhet när vi vann finalen med 15-0 15-0 mor Falkenberg. 

B-K Eva har andra minnen från Nyköping 2019. När de var en strike från att gå till en mycket efterlängtad SM-final var det klubbens ikon Lena Sulkanen som höll i klotet.
- Mitt bäst minne är matchen mot X-Calibur som tog oss till SM-final! Klubbens första i nyare tid! Det att sätta den sista striken och ta emot sina lagkamrater - wow!! En underbar känsla av glädje, och få dela den med mina röda tjejer och grym coach glömmer man inte!

Tur att jag har kvar en filmsnutt som man kan ta fram ibland för att få lite rysningar och energi! Vi hade en fantastisk klack på plats i Nyköping vilket också är ett fantastiskt minne.

Sveriges enda dubbla individuella världsmästare och hennes röda Stockholmslag förlorade dock finalen mot Sandra Andersson och Spader Dam som tog hem sitt 15e SM-guld.

-Så otroligt svårt att bara välja ett. Bästa helgen på hela året!! Men mitt bästa slutspelsminne måste ändå vara senaste slutspelet. Vi gjorde vårt bästa slutspel utan förlust och det är definitivt det guldet jag minns starkast. Laganda, glädjen, känslan. Det var helt fantastiskt. Det får en verkligen att länga tills nästa gång det är dags.

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info