Hem / Nyheter Swebowl / Mattias Melin ny förbundskapten för juniorlandslaget

Mattias Melin ny förbundskapten för juniorlandslaget

Svenska bowlingförbundet kan idag presentera Mattias Melin som ny förbundskapten för juniorlandslaget. Han kommer assisteras av Moa Ekström.
– Det ska bli väldigt spännande, säger Mattias Melin.

– Det har varit en långsiktig plan sedan Robert Andersson tillträdde som förbundskapten att forma en stark landslagsorganisation med utbildade tränare. Mattias är välutbildad, lugn och saklig. Det känns perfekt att ha Moa som assisterande. Hon har också en god tränarutbildning och de båda kompletterar varandra väldigt bra, säger Svenska bowlingförbundets sportchef Michael Granström.

Den tidigare förbundskaptenen för juniorlandslaget Robert Andersson kommer nu att fokusera främst på dam- och herrlandslaget men finns även med som ett bollplank till ledarduon.
– Mattias och Moa samarbetar bra med ledarna i dam- och herrlandslaget vilket är viktigt för att vi ska ha en röd tråd i hela verksamheten, säger Granström.

Mattias Melin och Moa Ekström var båda med som assisterande förbundskaptener vid det framgångsrika junior-EM:et i Tillburg, Nederländerna i september 2021 där Sverige tog tio medaljer. Nu väntar ett nytt junior-EM i Wittelsheim, Frankrike den 9-18 april och Melin ser fram emot att få ta huvudansvaret.
– Det är smickrande att få möjligheten och det ska bli en riktig utmaning, säger den nya förbundskaptenen som ser fram emot att få jobba med Moa Ekström.
– Vi har ett fint samarbete och Moa har en väldigt bra fingertoppskänsla i sitt coachande. Sedan känns det gott att vi också har stöttning av Robert Andersson som är oerhört kompetent.

Moa Ekström är också laddad inför uppdraget.
– Det ska bli väldigt kul och det är toppen att jobba tillsammans med Mattias. Vi fick bra erfarenhet under senaste mästerskapet och nu ser vi fram emot att förbereda oss inför kommande junior-EM, säger Moa Ekström.

Truppen till junior-EM presenteras kl 13.00 under tisdagen.