Hoppa till sidans innehåll

Kyle Troup vann ytterligare minnesvärd final på PBA-touren

03 FEB 2020 08:34
Den amerikanska proffstouren PBA levererade i helgen ytterligare en sprakande TV-final när den färgstarke Kyle Troup vann sin fjärde titel. - Jag var tvungen att ha min ”killer-instinkt”, säger han.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2020 08:34

Förra tävlingen var det Tommy Jones som vann TV-finalen på den amerikanska proffstouren PBA med en 300-serie dagen efter han hade blivit invald i Hall of Fame. Den här helgen var det den 28-årige amerikanen Kyle Troup som efter en spärr satte elva raka strike och vann finalen över legenden Chris Barnes med 290 mot 269.
- Jag tyckte jag slog ett bra slag i första rutan, men efter det… jag flyttade mina fötter och så var det med det. Jag visste att jag var tvungen att slå mitt livs tio bästa slag för att slå Chris och jag gjorde det, säger tvåhandsspelaren till PBA.com.

Vinnaren av Lucky Larsen Masters i Malmö 2018, som dessutom har vunnit tävlingen Roth/Holman Doubles i par med svenske Jesper Svensson, vann sin fjärde titel på PBA-touren vilket innebar en segercheck på 30 000 $, ungefär 288 000 svenska kronor.
- Jag var lite nervös över att hitta min zon tidigt idag. Jag har aldrig varit etta på stegen förut, så jag har alltid haft en serie för att vänja mig. Men jag sa åt mig själv när jag vaknade i morse att jag var tvungen att ha min ”killer-instinkt”, säger han till PBA.com och berättar om ett råd som den förre Pergamon-spelaren Tim Mack gett honom:
- Förvänta dig att vinna, hoppas inte att vinna.

Amerikanen AJ Johnson slutade trea i tävlingen, tvåhandsikonen Jason Belmnote fyra och förra veckans segrare Tommy Jones, visar fortsatt bra form, med en femteplats. Bästa svensk blev Martin Larsen på en 35e plats medan Pontus Andersson blev 41a. Nästa vecka spelas major-tävlingen Tournament of Champions i Fairfield Ohio.

Den stora tävlingen, där bara vinnare får delta, vanns 2016 av tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson. Segern där lade grunden till att 24-åringen vann Lilla Bragdguldet / Årets nykomling på Idrottsgalan året efter.

Se alla resultat på www.pba.com eller följ spelet via betaltjänsten: www.flobowling.com  

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

 

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info