Hoppa till sidans innehåll

Klart med TV-sändning av Leandersson Christmas Tournament 2020

09 NOV 2020 11:35
Nu är det klart att C More Sportkanalen direktsänder finaldagen av EBT-deltävlingen Leandersson Christmas Tournament i Mora Parken bowling.
– Det blir hela 3 timmar direktsänd bowling, säger en glad Mikael Alfredsson, som är tävlingsansvarig.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2020 11:35

Det är inte bara inställda och uppskjutna serieomgångar i dessa tider utan det pågår tävlingsspel runt om i landet och förberedelserna inför den nya Europatourtävlingen i Mora Parken bowling rullar vidare. Och det är en optimistisk Mikael Alfredsson i tävlingsledarstaben som summerar de första fyra veckorna som anmälan till tävlingen varit öppen.

– Anmälningarna rullar på i en härlig takt. Vi har drygt 300 bokade starter i nuläget och jag tror att vi kommer att passera 400 innan tävlingen drar igång, om covid-19 lugnar ner sig så folk vågar anmäla sig, förklarar Mikael Alfredsson. Mikael Alfredsson

I fredags kunde även arrangörerna gå ut med nyheten att de lyckats med konststycket att få TV4/C More att direktsända finalspelet söndagen den 20 december. Det är planerat för tre timmar direktsänd bowling på Cmore Sportkanalen vilket Mikael hoppas kunna ge både tävlingen i sig och bowlingsporten i Sverige ett rejält uppsving.

– Förutom att jag hoppas att ännu fler nu vill anmäla sig och vara en del i tävlingen, hoppas jag också att det kan bidra till mer intäkter på sponsorsidan till vår idrott. Tänk också om vi även kunde få C More att direktsända en seriematch i varje Elitserieomgång, säger en hoppfull Mikael Alfredsson.

De planerade TV-tiderna innebär dock att tidschemat för finaldagen måste flyttas knappt två timmar men det ser inte Mikael som något större problem.

– Självklart gör vi gärna det när vi nu får chansen att visa upp vår fantastiska sport i tv-rutan.

En liten smolk i glädjebägaren, förutom ovissheten om pandemins utveckling, är att förbundet, på grund av covid-19, tvingats lägga en del matcher från en uppskjuten serieomgång för vissa allsvenska lag samma helg som finalspelet ska genomföras. Mikael hoppas att både spelare och föreningar är måna om denna tävling så att de lag med spelare som vill delta i tävlingen kommer överens om att flytta matcherna vilket är fullt möjligt.

Martin Larsen

Det är även klart att spelare i både dam- och herrlandslagen ska delta och arrangörerna kommer att presentera alla spelare var sig inför tävlingen.

– Först ut av landslagsspelarna att presenteras var Martin Larsen som samtidigt även berättade det jag haft vetskap om, att min vapendragare för tävlingen samt en av världens bästa bowlare genom tiderna Tomas Leandersson just nu kämpar mot sin cancersjukdom, säger Mikael som också berättar att han nu försöker ro tävlingen i hamn på egen hand så Tomas kan fokusera på att må bra och på att återhämta sig efter sin operation.

Sedan berättar Mikael också att han hoppas få dela ut en splitter ny Ford Focus till en vinnare under tävlingen. Den spelare som gör över 580 poäng på dom 2 första kvalserierna ren slagning kan bli ägare av en ny bil. Dessutom kommer det att finnas gott om klot från sponsorn Motiv att vinna där hela 20 klot finns med på prisbordet.

Nu återstår drygt en månad tills den första kvaldagen ska inledas i Mora den 12 december och ännu finns det kvar kvalplatser innan det maximala taket på 500 starter har uppnåtts. Tävlingen är efterlängtad eftersom de flesta andra stora tävlingar ställts in denna säsong och därför blir Leandersson Christmas Tournament en av få stora tävlingar som ännu ser ut att genomföras under 2020.

LÄNK: Leandersson Christmas Tournament 2020

 

 

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info