Hoppa till sidans innehåll

Juniorlandslaget möter elitserielag

09 OKT 2020 18:13
I helgen ska de svenska juniorlandslagsspelarna mäta sina krafter mot tufft elitseriemotstånd. Matcherna är en liten kompensation för att det mesta blivit inställt detta år och en extra tröst till de spelare som blir för gamla till nästa år.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2020 18:13

När mästerskap och läger blir inställda drabbas de med ålders allra mest. Spelare hinner helt enkelt bli för gamla för att få ställa upp vid nästa års mästerskap och flera av de tidigare uttagna spelarna i de svenska juniorlandslagen har drabbats hårt.

 Det är synd att det blivit så här, och alla som tidigare varit uttagna till mästerskapen lider av den här situationen. Även om det här inte kan ersätta det de missat i år får vi hoppas att de förstår förbundet gör något för dem, förklarar förbundskapten Robert Andersson.

Istället för ett avslutande läger valde Robert att låta sina tidigare uttagna juniorspelare gå en matchserie mot tuffast möjliga motstånd – tre olika konstellationer från de bästa Elitserielagen på herr- och damsidan. Lagen består av fyra herrar och fyra damer och motståndarlagen sätts ihop till häften av ett elitlag på herr- respektive damsidan.

 Det blir riktigt tufft motstånd och vi kommer att använda elitserieprofilen Rome på 41 fot alla tre matcher för att även elitlagen ska ha nytta av mötena, säger Robert Andersson.

Det svenska juniorlaget kommer att bestå på pojksidan av Oliver Dahlgren, Team Pergamon, Robin Ilhammar, Team Clan, Carl Eklund, IKW/Köping BK och William Berggren, Team Clan. Tjejerna i laget är Hanna Engberg, X-Calibur, Nora Johansson och Emma Halttunen, båda Spader Dam, samt Tilda Lindberg, BK Oden, Falköping.

Juniorlandslaget ställs lördagen klockan 13 i Nässjö mot en mixat Nässjölag från elitserielagen Team Clan och BK Högland. På söndagen spelar laget i Partille en sexmanna-match mot en mix av spelare från Team Pergamon och Team X-Calibur - det endast sex spelare eftersom två av juniorlagets spelare är upptagna av tävlingsspel. På måndag kväll väntar sedan en full match mot en konstallation av spelare från IS Göta och Spader Dam i Helsingborg.

På tisdagen avslutas allt med en individuell Mastersfinal där alla juniorspelare tar med sig poängen från matcherna.

– Vi ville även göra det så likt ett verkligt JEM som möjligt och som också avslutas med en Mastersfinal, förklarar Robert Andersson.

Matcherna i Nässjö och Helsingborg kommer även att sändas live på BowlingTV på Solidsport.se. 

Direktlänk till BowlingTV 

 

 

Skribent: Jonas Brändström
This is a mailto link

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info