Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Bakker

Junior-EM: ”Vi får inte med oss den sista käglan”

13 SEP 2021 21:36
Nora Johansson och Maja Engberg slutade på en sjundeplats i flickornas dubbel på Junior-EM i Holland idag. 73 poäng ifrån en semifinalplats. - Det är spärrmiss och det kostar oss medaljen idag, tyvärr, säger Maja Engberg.
  • Skapad: 13 SEP 2021 21:36

Dagens andra svenska par ut i dubbeln på Junior-EM: tvåhandsspelaren Nora Johansson från Spader Dam och Maja Engberg från BK Cahoot i Kalmar hittade aldrig något riktigt vägvinnande spel i dagens kval.
- Det var bra slag, men vi får inte med oss den sista käglan. Sen är det spärrmiss och det är det som kostar oss medaljen idag, tyvärr, säger 16-åriga Maja Engberg.

Den blågula duon var ytterst jämn och samlade alla sina serier mellan 353 och 384, utan att få till de riktiga topparna som hade behövts för en semifinalplats och säkrad medalj. Men till morgondagens lagdistans har de en plan.
- Att spärra, och att ha fokus på att sätta slaget. Sen ska vi börja längre ut på kanten. Man måste våga spela på kanten för det är där spelet ligger, säger Nora Johansson.

2199 över kvalet 6 serier räckte till en sjunde plats, 73 poäng ifrån Danmark som tog den sista semifinalplatsen. Danskorna förlorade sedan semifinalen mot kvalvinnarna Finland stort. Finskorna förlorade sedan en nervdallrande final mot överraskningen Slovenien med Alja Bergauer och Eva Krafogel.

Se alla resultat och följ mästerskapet på: https://eyc2021.etbfchampionships.eu/ 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info