Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM planeras till hösten

26 MAR 2021 08:25
Under påsken 2020 skulle Junior-EM ha spelats i Holland men flyttades och sedan ställdes in. Inte heller den här påsken spelas det europeiska ungdomsmästerskapet. Men nu finns nya datum, 11 – 18 september.
  • Skapad: 26 MAR 2021 08:25

Under gårdagen presenterade organisationen bakom nästkommande junior-EM nya, planerade datum. Tilburg i Holland och bowlinghallen Dolfijn skulle från början ha varit spelplatsen för mästerskapet 2020, som först flyttades och sedan ställdes in på grund av pandemin. Påsken 2021 var nästa planerade tid för J-EM, men även det blev flyttat. Nu är förhoppningen att Europas bästa juniorer ska samlas den 11 – 18 september.
- Självklart är det osäkert hur situationen i Europa kommer att se ut i sommar. Men saker rör sig i rätt riktning, och det gör vi också, skriver organisationen på sin hemsida.

Det holländska bowlingförbundet har i flera år jobbat hårt för att organisera ett minnesvärt Junior-EM. Bland annat har de planerat att spela lag- och Masters-finalerna på två banor uppbyggda i en gammal lagerlokal för tåg på över 5000 kvadratmeter.
- Med respekt för Dolfijn, och bowlinghallar i allmänhet, de flesta av dem har inte utrymmet för att skapa en dröm-värdig miljö för att spela finaler i. Så vi letade efter någonting annat, och tillsammans med staden Tilburg har vi hittat det, skriver organisationen på hemsidan.

Juniorlandslagets förbundskapten Robert Andersson och alla juniorer som hoppas på att få vara med på nästa Junior-EM har nu någonting att sikta, och drömma, mot.  
- Väldigt kul att det finns datum och att jag nu måste titta på vad vi kan göra för juniorerna. Det kommer i alla fall inte bli sommarlov från bowling, säger Robert Andersson

Läs mer på mästerskapets officiella hemsida: https://eyc2021.etbfchampionships.eu/ 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info