Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM: ”Jag tycker det ska bli stort”

11 SEP 2021 17:57
På lördagskvällen invigs Junior-EM 2021 i holländska Tilburg, de åtta svenska juniorer som är där tror på ett bra mästerskap. - Jag tror det kommer bli väldigt jättebra, säger Maja Engberg.
  • Skapad: 11 SEP 2021 17:57

Under veckan flög åtta förväntansfulla ungdomar från Arlanda ner till Holland där Junior-EM i bowling ska avgöras från lördag 12/9 till lördag 18/9. Alex Joki från stockholmsklubben Stureby BK tycker att det ska bli nervöst.
- Lite smått. Det är stort liksom. Det är någonting nytt för mig. Man får äran att spela för det svenska juniorlandslaget, jag tycker det ska bli stort. Sen är det en massa andra bowlare här också, man vill ju prestera, man vill ta medalj, säger 18-åringen.

Den unga Kalmar-tjejen Maja Engberg har varit på många junior-EM tidigare, då som supporter till storasyster Hanna Engberg. Men när Cahoot-bowlaren nu ska spela själv siktar hon, precis som Alex Joki, på medalj.
- Man har väl alltid som mål att ta medalj. Det är därför man åker på mästerskap, säger hon.

Idag har både flickorna och pojkarna fått träna på den oljeprofil som kommer ligga på banorna under mästerskapet. Det är en 40-fot lång profil med 28ml olja och 2,78 i ratio. Den kommer passa det svenska laget.
- Jag tror den passade väldigt många. Den är 40 fot, jag gillar sådana profiler. Det passar mig väldigt bra, säger Maja Engberg.
- Ganska mycket olja. Jag tror det kommer passa oss ganska bra. Vi har några som är dukitga på att skruva och några som gillar att hålla sig till kanten, som jag. Man får hålla lite koll på vad som händer i banan, men jag tror det kan passa oss ganska bra. Den bjuder in till båda två. Man kunde stå och spela de linjerna jag känner mig mest bekväm med. Det kändes ganska skönt faktiskt. Jag hittade lite bra bollar och klot som rullade fint, säger Alex Joki.

Med sikte på medaljer och en uppladdning och inspelning som känns bra tror det svenska juniorlandslaget på ett bra mästerskap i Holland.
- Jag tror det kommer gå väldigt bra, både killarna och tjejerna har en bra sammanhållning och är väldigt dukitga. Jag tror det kommer bli väldigt jättebra, säger Maja Engberg.
- Man ska alltid sikta högt. Vi är ett ganska bra sammansvetsat gäng och har lärt känna varandra ganska mycket de senaste veckorna. Vi har ganska mycket energi och mycket snack, säger Alex Joki.

Eftersom världen fortfarande genomgår en pandemi är det ett lite annorlunda mästerskap, och redan innan JEM börjat har en spelare testats positivt för Covid-19. De svenska spelarna mår dock bra och tar det extra försiktigt.
- Att hålla avstånd och ha masken på tycker jag är viktigt. Det är bättre att vara på den säkra sidan, säger Alex Joki.
- Vi försöker bära munskydd på de flesta ställena. Vi får inte ens prata med de som är i publiken, bara de som bowlar får prata med varandra, säger Maja Engberg.

Imorgon börjar mästerskapet med pojkarnas dubbel. Första start är klockan 9 och andra start 13:15.
- Jag tror det kommer vara lite pirrigt i början, men när man känner att det funkar så misstänker jag att det kommer bli bättre, säger Maja Engberg.
- Det känns bra, ska bli kul. Känna på banorna på riktigt. Det är lite nervöst men det lär väl släppa efter någon serie, hoppas jag väl, säger Alex Joki.  

Följ mästerskapet på den officiella hemsidan: https://eyc2021.etbfchampionships.eu/ och inifrån den svenska truppen på Svenska Bowlingförbundets Instagram.

 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info