Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM: Flickorna leder överlägset

14 SEP 2021 17:04
Med hjälp av en sanslös avslutning har de svenska flick-laget på Junior-EM tagit en överlägsen ledning efter halva kvalet.
- Vi hittade ett jäkligt bra spel där alla kunde spela, säger Maja Engberg.
  • Skapad: 14 SEP 2021 17:04

Det svenska flick-laget startade stabilt idag på första dagen av lag-distansen när Junior-EM fortsatte i Holland idag. Efter en inledning på 747 låg de tvåa bakom Frankrike. Sen tryckte Nora Johansson, Spader Dam, och de andra blågula på gaspedalen.
- Det var lite trögstartat, men när vi kom igång och strikeade blev det roligare och roligare, säger 18-åringen.

Tvåhandsspelaren från Eksjö, visade vägen i andra serien med 224 och laget som presterade 768 i andra passerade Frankrike och tog ledningen. När de sedan bytte bana ner till 3 - 4 stötte de på lite problem.
- Man upplevde starkt att det skruvade mer än de andra banorna, säger Tilde Eliasson, Stånga IF.

Efter ett par rutor löste de svenska tjejerna banan och började rada upp strike efter strike.
- Vi hittade ett häng där vi kunde ligga och spela. Hamnade man innanför hängde den och hamnade man utanför svängde det till. Vi hittade ett jäkligt bra spela där alla kunde spela. Det kändes jäkligt bra, att det äntligen lossnade, säger Maja Engberg, BK Cahoot.

Sista halvan av sista serien var mest fylld av strike när alla spelare slog en bra bit över 200 och tillsammans dunkade de in 896! 212 på Tilde Eliasson, 218 på Sandra Lundgren, Linköpings DBS Zorita, 227 på Maja Engberg och 239 på Nora Johansson. Efter att halva kvalet är spelat leder Sverige på 2411, 179 poäng före Danmark och 246 poäng före femteplacerade Ryssland, som i nuläget är första lag utanför semifinal och medalj.
- Vi hade en bra sammanhållning och peppade varandra, och strikeade, säger Maja Engberg.

Nora Johansson tog brons i All-event senast på Junior-EM 2019, nu ledder Spader Dam-bowlaren efter att halva distansen är spelad. Talangen leder med 27 poäng före danskan Julie Bendsen och ytterligare fyra före norskan Jenny Mathiesen, och hon vet vad hon behöver göra för att behålla ledningen.
- Alltså det är väl att spärra bra och sen att vinkla höften åt rätt håll så jag verkligen får ut bollen, säger hon.

Att spärra och hålla ihop spelet gäller för hela det svenska laget. Gotländska Tilde Eliasson vet hur Sverige ska ta sig till medaljerna imorgon.
- Heja på varandra och täcka rutorna. Eftersom de andra inte gör ”pari” så räcker ju spärr långt, säger hon och ser fram emot imorgon:
- Vi måste också visa att vi kan. Det är inte bara killarna som ska ta medalj, säger hon.

Följ mästerskapet på: https://eyc2021.etbfchampionships.eu/ 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info