Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM – Europarekord igen!

14 SEP 2021 13:55
De svenska pojkarna satte idag ytterligare ett junioreuroparekord idag när första halvan av kvalet på lagdistansen spelades. 2805 kägelpoäng över 3 serier lyder det nya rekordet.
- Målet är att slå rekord igen imorgon då, säger Alex Joki.
  • Skapad: 14 SEP 2021 13:55

Junior-EM i holländska Tilburg började fantastiskt för det svenska laget när Robin Ilhammar, Team Clan och Carl Eklund, IKW/Köping BK satte nytt junioreuroparekord och tog guld i dubbel. När mästerskapet fortsatte idag satte det svenska laget, där även Loke Molander, Team Clan och Alex Joki, Stureby BK är med, ett nytt prydligt junioreuroparekord för lag över 3 serier.
- Ingen tänker på någonting annat än att göra bra bowlingslag, vi har fokus på det vi ska göra, säger 18-årige Loke Molander.

Med ett snitt på smått otroliga 234 över fyra spelare och tre serier krossade Sverige det gamla rekordet 2692, som Frankrike slog 2019, med 113 poäng. Och det var utan någon speciellt komplicerad taktik.
- Mycket lila klot var gameplanen. Täcka rutor, inte så mycket spärr, säger tvåhandsspelaren Alex Joki.

Faktum är att det såg väldigt enkelt ut när de svenska pojkarna rullade in strike efter strike. Ingen gång hamnade de i problem och behövde göra några större förändringar. Den enda som bytte klot under passet var Loke Molander.
- Det var mycket små justeringar. Flytta lite höger, lite vänster, trycka på lite på den ena banan och kanske ta det lite lugnt på den andra, säger Alex Joki.

Med bra lagsammanhållning, god kommunikation och gott självförtroende har de skaffat sig en ledning på 165 poäng ner till tvåan Tyskland och 308 poäng ner till Norge som är första lag utanför medaljerna just nu.
- Vi är ganska tighta med varandra, vi har kul tillsammans och tar det lite som det kommer. Vi står upp för varandra och hjälper varandra när det behöver. Vi går ganska bra ihop som ett gäng, har kul med varandra. Det är mycket positiva tankar tycker jag, säger Alex Joki.

På de tolv serierna som de blågula spelade idag var det bara en enda som var under 211, en oerhört hög lägstanivå för ett lag på ett mästerskap. Lagets enda enhandsspelare Loke Molander säger att det beror på att de håller sig till processen.
- Det är bara rutinen innan tror jag. Man går upp och gör sina rutiner, andas ut och gör sitt slag, säger han.

Imorgon fortsätter lagdistansen med de sista tre kvalserierna. Gör det svenska laget 2538 sätter de ytterligare ett junioreuroparekord.
- Vi tänkte bara köra på. Målet är att slå rekord igen imorgon då. Nej, vi tänker inte så mycket på resultatet. Vi ska bowla bra, vi ska slå strike och spärr, säger stockholmaren Alex Joki.

Följ mästerskapet här: https://eyc2021.etbfchampionships.eu/ 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info