Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM: ”Det är hur kul som helst att spela”

12 SEP 2021 13:52
Loke Molander och Alex Joki var första svenska par ut när Junior-EM idag startade med pojkarnas dubbel. Efter halva startfältet ligger svenskarna tvåa.
- Just nu är jag tveksam till om vårt resultat kommer räcka, säger Loke Molander.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2021 13:52

Det var två debutanter som inledde Junior-EM för svensk del under söndag förmiddag. Loke Molander, Team Clan och Alex Joki, Stureby BK spelade första passet i pojkarnas dubbel, och det var nervöst till en början vilket gav en första serie på 357.
- Man var väl lite nervös i första serien, både jag och Alex. Man spände lite muskler och drog lite. Jag fick i alla fall bara fokusera på att slappna av i alla muskler och inte tänka på så mycket annat än att ”träffa där”. Inte tänka så mycket på att man står på EM, säger Loke Molander.

När nervositeten släppte till andra serien visade den svenska duon att de kan strikea och slog 504 vilket gjorde att firma Joki/Molander klättrade från botten av resultatlistan till toppen.
- Vi fick en bra vinkel in i fickan och fick loss käglorna. Sen har man väl någon turstrike som gör att det bli lite högre. Sen var det bara att köra på. Vi hade lite att ta igen, det är lättare att kämpa om man har lite att ta igen, säger Loke Molander.

Efter den jätteserien började de blågula resultaten lugna ner sig lite, 392, 425, 370 och 385 gav totalt 2433 och ett snitt på 202,8 över kvalets 6 serier.
- Vi hamnade bakom Norge, och Norge stod mycket med Uretan. Vi stod kvar så länge det gick. När vi kom till fjärde serien märkte vi att Uretan började ta väldigt tidigt. Man visste inte riktigt vad som hände när man skickade ner bollen. Då gick vi in lite i banan och rundade Uretanspåret. Lite till och från, men annars gjorde vi det helt OK. Bra spelat för att vara första starten vi gör, säger Loke Molander.

Det svenska paret ligger tvåa när halva startfältet har spelat, 373 pinnar bakom Holland som slog europeiskt rekord. Den vänsterhänta Kenneth Ramos slog imponerande 1475, och Vince van der Loo som slog 1331, passets två bästa resultat.
- Just nu är jag tveksam till om vårt resultat kommer räcka. Nederländerna är jätteklara. Robin och Carl tror jag kommer lösa det här ganska bra, vad jag tror. Sen finns det några duktiga till. Men allt kan hända, det är inte kört förens det är kört, säger Loke Molander som tycker det är skoj att spela i den svenska landslagströjan.
- Det är hur kul som helst att spela. Man ger ju inte upp heller. Man har allting att spela för, All-event, Masters. Det finns inte att ge upp på ett enda slag. Det är riktigt jul, härlig stämning och att få representera Sverige är riktigt fint, säger han.

Sveriges andra par ut är Carl Eklund och Robin Ilhammar. Följ dem, och hela mästerskapet via https://eyc2021.etbfchampionships.eu/ 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info