Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svenssons nya bragd – klar för titelmatch i USBC Masters

04 APR 2021 01:54
Jesper Svensson fortsätter skriva bowlinghistoria. 25-åringen från Vimmerby är klar för titelmatch i USBC Masters efter att ha gått helt obesegrad genom matchspelet. – Det är dags att vinna en ny major, säger Svensson.
  • Uppdaterad: 04 APR 2021 01:54

"Det känns smått osannolikt", sa Jesper Svensson inför det faktum att han bara var två matcher i från att få ställa sig högst upp på stegen inför tv-finalen i USBC Masters och syftade på hur mycket han fick slita för att ens ta sig in bland de 64 bästa.

Nu är det klart att det blir den 25-årige Pergamonbowlaren som kommer vara en av två spelare som gör upp om major-titeln.

Efter segrarna mot Zac Tackett, Andrew Anderson, Anthony Simonsen och EJ Tackett var det den stora skrällen Spencer Robarge som väntade vänstersläggan från Vimmerby. Svensson hoppades på att kunna sätta press på Robarge tidigt, men det blev nästan motsatsen.

Robarge visade inga nerver alls inledningsvis och började med 247, men lyckades inte skapa någon direkt lucka till Svensson som svarade med 246. Därefter kom problemen för Robarge och Svensson var klart bättre på att hålla ihop spelet. Därför blev det till slut en komfortabel seger för Pergamonspelaren som vann med 647–597.

Segern innebar att Jesper Svensson var klar för stegfinal i USBC Masters. Nu var bara frågan om han skulle få ställa sig som första- eller andraseedad. Den sista kvar att besegra var dansken Thomas Larsen som varit fullständigt strålande genom hela matchspelet, men den här dagen skulle ingen kunna rå på Jesper Svensson.

Den svenske stjärnspelaren inledde med 212 mot Thomas Larsens 203. Svensson fick lite mer problem i den andra serien, men det kunde man definitivt säga om Larsen också som inte fick ihop mer än 167 mot Svenssons 191.

Den danske landslagsmannen gjorde vad han kunde i den sista serien för att äta i kapp, men fick aldrig riktigt chansen.

Med en strike i den tionde rutan stängde Jesper Svensson matchen helt och säkrade platsen som etta i stegfinalen. Han kommer med andra ord få spela en direkt avgörande serie om att vinna ytterligare en major på PBA-touren.

– Det är såklart skönt att få sista matchen avklarad också. Det känns som att det är dags att vinna en ny major, säger Svensson och fortsätter sedan:

– Det är mycket tur inblandat, men det behövs i alla de här matcherna. Vi får se om det blir ytterligare en vänsterhänt eller inte. Det gäller att vara vaken under inspelningen, säger Jesper Svensson.

Stegfinalen ser ut så här:

5. Spencer Robarge
4. Chris Via
3. Jason Sterner
2. Thomas Larsen
1. Jesper Svensson

Skribent: Adam Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info