Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svensson: ”Så bra är vi”

12 OKT 2021 15:26
I Ängelholm träffades i helgen alla VM-uttagna svenskar för ett läger där fokus var på mästerskapets nya spelform Bakers.
- Det känns som det blir lite mer press, säger Jesper Svensson.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2021 15:26

Med 25 dagar kvar till Världsmästareskapen i bowling, som avgörs i Dubai, samlades i helgen alla VM-uttagna spelare, både herrar och damer, för ett förberedelseläger i Skåne.
- Vi har spelat igenom distanserna lite grann. Framförallt provat på Baker-formatet mer. Det är lite annorlunda. Bra att få en genomkörare med det. För övrigt har vi mer umgåtts sådär tillsammans, skapat ännu mer lagsämja sådär, säger superstjärnan Jesper Svensson.

Årets Världsmästerskap kommer vara det första med ett drastiskt nytt format där alla lagdistanser (dubbel, 3-manna och lag) kommer spelas i spelformen Bakers där varje spelare slår sin ruta till lagets serie. Tidigare har varje spelare haft sin serie och lagets resultat har sedan räknats samman. Brons-medaljören i 3-manna från förra VM: Jesper Svensson tycker att formatet är annorlunda.
- Varje slag påverkar väldigt mycket. En serie går väldigt fort. Alla hamnar i en situation där man själv strular lite grann. De andra strikear och man själv har tomrutor. Den känslan blir väldigt mycket i Bakers. Det är klart att det är jobbigt oavsett, men i Bakers blir det extra påtagligt, säger 26-åringen och fortsätter:
- Vi är rörande överens om att vi alla kommer att hamna där. Det handlar mer om hur vi lättast och snabbast tar oss ur det där. Det blir lite mer intensivt i snacket, särskilt i två-manna där det är snabba beslut. Varje slag räknas som vanligt men det känns lite annorlunda, det känns som det blir lite mer press än när man har sin egen serie, säger han.

Tvåhandsdemonen från Vimmerby, med 10 titlar på den amerikanska proffstouren, vet inte om det är bra, eller dåligt, för Sverige att VM spelas i Bakers.
- Det är supersvårt att säga om det är en fördel eller en nackdel. Vi vet att vi är ett gäng grymma bowlare och får vi ihop det, och alla är bra på det, kommer vi kunna vinna varje distans, så bra är vi. Det är ganska nytt för alla, svårt att sia om det är mer fördel eller nackdel. Sverige har alltid haft fördelen att vi är väldigt jämna, vi är duktiga allihop. Jag tror vi har goda chanser, säger han.

Med bara ett par veckor innan det är dags att flyga ner till Dubai och tävla om världsmästartitlar tycker Jesper Svensson att det är bra med ett läger.
- Det känns som vi är överens om att det är väldigt skönt att få till en träff, umgås en del och få stå på banorna tillsammans. Det är inte så att vi inte känner varandra sen tidigare, men de flesta gånger vi ses är vi motståndare i ligan och på tävlingar. Så det är skönt att få uppdatera sig lite i snacket på banorna, när vi vill samma sak och inte motsatt, säger Jesper Svensson.

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info