Hoppa till sidans innehåll

Jesper Svensson mot Sam Cooley när PBA Playoffs fortsätter i helgen

30 APR 2021 12:28
Matchen i PBA Playoffs mellan den sjätteseedade Jesper Svensson från Vimerby mot elfte-seedade Sam Cooley från Australien visas på amerikansk TV på söndag.
- Det blir väldigt tufft, säger Jesper Svensson.
  • Uppdaterad: 30 APR 2021 12:27

Till helgen avgörs 16-delsfinalerna på den högra sidan av slutspelsträdet i PBA Playoffs där vinnaren tar hem $100 000. Då möter den ny-krönade majorvinnaren Chris Via, Puertoricanen Cristian Azcona; Kris Prather tar sig an världsmästaren EJ Tackett; Tom Dougherty spelar mot Jason Sterner och Sveriges enda deltagare Jesper Svensson spelar mot australiensaren Sam Cooley.
- Han har haft en fantastisk säsong med bland annat sin första titel så det blir väldigt tufft, säger den 26-årige Tvåhandsdemonen från Vimmerby.

Team Pergamons vänsterspelare är seedad 6a i PBA Playoffs efter en bra säsong på den amerikanska proffstouren där den unge svensken har tre topp 5-placeringar på åtta tävlingar under 2021.  
- Ganska bra tycker jag. Förutom World series of bowling så tycker jag att jag får vara nöjd, säger han.

Bronsmedaljören i tre-manna från det senaste VM 2018 i Hong Kong säger att det inte finns någon riktig favorit i det avslutande slutspelet, eftersom alla är där för att de är bland de bästa, och att han tar en match i taget.
- Det är tufft naturligtvis. Man mot man och ingen andra chans, då gäller det att ha lite flyt. Jag känner att det får gå som det går. Jag kan inte vara alltför missnöjd med säsongen oavsett, säger han.

Det var rysligt spännande redan förra helgen i PBA Playoffs när tre av fyra 16-delsfinaler avgjordes med en roll-off. Först var det den färgstarke tvåhandsspelare Kyle Troup som slog ut amerikanen Andrew Anderson; sen var det den formstarke kanadensaren Francois Lavoie som besegrade Dick Allen; och söndagen avslutades med att amerikanen Bill O’Neill, med en avgörande strike, vann över vänsterspelaren Jakob Butturff som lite överraskande inte spelade med Uretan.

Den enda som kvalificerade sig till åttondelsfinal i två raka serier var danske major-vinnaren Thomas Larsen som såg till att den talangfulle Anthony Simonsen inte längre har chansen att vinna PBA Playoffs. Det betyder att 8-delsfinalerna på den vänstra sidan av slutspelsträdet, som visas 9 maj, kommer vara Kyle Troup mot Thomas Larsen och Francois Lavoie mot Bill O’Neill.

Jesper Svenssons match visas på Fox Sports 1 i USA klockan 17:30 på lördag första maj och går även att se på betalstreamingtjänsten FloBowling.com.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info