Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOE PETRO

Jesper är en serie från finalspel i PBA Players Championship 2021

12 FEB 2021 08:09
Jesper Svensson är en enda serievinst från att ta sig till finalen i PBA Players Championship 2021. På söndag 14 februari sänds stegfinalen för den Södra regionen på FOX FS1 där Jesper är toppseedad efter sitt fina kvalspel.
  • Skapad: 12 FEB 2021 08:09

– Det avgörs på en enda serie så jag skulle säga att jag har 50 procent chans att gå vidare. Det är en helt ny profil och helt ny hall jämfört med i kvalet. Det är mycket som kan påverka, men jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt de räcker, säger en hoppfull Jesper Svensson inför helgens avgörande.

Trots mycket begränsat tävlande på grund av Coronapandemin toppade Jesper kvalet i den södra regionen som spelades i slutet av januari. Det var tuffast möjliga motstånd och det blev också den enda av de fem kvalregionerna där alla fem kvalificerade spelare till finalstegen är tidigare vinnare på PBA-touren.

– Det kändes som att ringrostigheten bidrog till att jag lyckades hålla ett extra fokus. Jag blev komfortabel ganska snabbt och kom in i tävlingen på ett bra sätt och att spela 28 serier på 2 dagar har jag gjort förut så det var inga konstigheter, förklarar Jesper sitt mycket starka och stabila spel i kvalet.

På söndag den 14 februari sänder FOX FS1 stegfinalen för den södra regionen. Jesper står högst på stegen och får invänta sin finalmotståndare. Kvaltvåa i den södra regionen är Cristian Azcona, som var den första Puertoricanen som lyckades vinna på PBA-touren 2018. De övriga tre i finalstegen är samtliga amerikaner. Trea är den åttafaldiga tourvinnaren Ryan Ciminelli och därefter kommer den tvåfaldiga vinnaren Tom Daugherty och den sjufaldiga PBA-vinnaren Dick Allen som båda inleder och gör upp i den första matchen i stegen.

Till den avgörande finalen som visas live på FOX FS1 nästa helg går endast vinnaren av finalstegarna i de fem regionerna. Där gör de fem finalisterna upp om förstapriset på 250 000$ vilket är en av de största prischeckarna som delats ut på PBA-touren, likaså den totala prissumman i tävlingen på hela 1 miljon $.

– För mig är inte pengarna det viktigaste. Pengar kommer och går, titlar består. Jag är mer fokuserad på att spela än stirra mig blind på pengarna. Det är mer en finns bonus. Det är inte pengar som tar mig ur sängen varje morgon. Det är känslan av att tävla och utmaningen att bli en av de bästa när karriären summeras.

Jesper vann två nya PBA-titlar under fjolårets avkortade pandemisäsong och tog sig därmed upp på totalt tio PBA-vinster vilket redan nu gör att Jesper ses som en stark kandidat för bowlingens Hall of Fame.

Skulle Jesper vinna årets Players Championship innebär det också att den svenske världsstjärnan kan räkna in en andra seger i en Major-tävling till sin vinst 2016 i PBA Tournament of Champions där han också blev den yngste vinnaren genom tiderna. 

Årets upplaga av PBA Players Championship genomförs med ett nytt format på grund av Coronapandemin. Istället för att samla alla spelare på ett och samma ställe genomfördes kvalspelet på fem olika platser i USA – allt för att kunna genomföra en så smittspridningssäkrad tävling som möjligt och spel med munskydd har varit närmast obligatoriskt.

– Jag är tacksam gentemot PBA att dom försöker allt vad dom kan att vi ska få en chans att tävla. Det är ett jobb för många och det är såklart skönt om det kan komma igång under ordnade former, säger Jesper Svensson inför helgens spännande stegfinal.

Länk: Info South Region Final PBA Players Championship 2021

Länk: FOX FS1 Bowling

Foto 1: Jesper Svensson under PBA Playoffs 2020. (PBA - Arkivbild)
Foto 2: Finalstegen efter den Södra regionens kvalspel i Players Championship 2021. Från vänster, Jesper Svensson, Cristian Azcona, Ryan Ciminelli, Tom Daugherty och Dick Allen. Fotocopywright: PBA 

Players camp 2021 

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info