Hoppa till sidans innehåll

Jason Belmonte vann sin 13e major inför tomma läktare

16 MAR 2020 09:24
Bara de närmaste fick vara med när PBA World Championships avgjordes inför tomma läktare i Las Vegas. Med familjen bakom sig tog där australiensaren Jason Belmonte sin 13e major-seger. - Det var en dröm att ha dem här för att se detta, säger han.
  • Skapad: 16 MAR 2020 09:24

PBA-tourens World Series of bowling förändrades hastigt I helgen på grund av Coronaviruset. Allt matchspel i de tre ”djurtävlingarna” Cheetah-, Chameleon-, och Scorpion Championships flyttas framåt på obestämd framtid. Samtidigt flyttades TV-finalen i majorn PBA World Championships fram en vecka och avgjordes inför tomma läktare på South Point Hotel and Casino i Las Vegas.  

Bara de absolut närmaste fick vara med på läktaren när den 36-åringen vann sin 13e majortitel på den amerikanska proffstouren. Framför sin familj, som flugit in från Australien, vann tvåhandspionjärnen finalen över amerikanen Anthony Simonsen med 213 – 190.
- Det var allt att ha familjen här och se detta. De hade en lugnande effekt på mig när jag inte spelade så bra och ett suveränt stöd överlag. Det var en dröm att ha dem här för att se detta, säger han till pba.com och fortsätter:
- Inför matchen var fartkontroll viktigt. Hålla slaget löst och få till ett bra, jämnt, släpp nyckeln. Varje gång man kan fortsätta strikea, hålla en stor ledning, och få motståndaren att tro att han måste strikea ut för att vinna, det är då du verkligen kan sätta press, säger han.

I stegfinalens första match vann den dubble US Open-vinnaren Francois Lavoie över Chris Via med 269 mot 258. Kanadensaren förlorade sedan mot Anthony Simonsen (224 – 204) som besegrade EJ Tackett (215 – 177) i matchen innan finalen.

När nästa tävling på den amerikanska proffstouren ska spelas, eller när matchspelet i ”djurtävlingarna” ska spelas är ännu inte bestämt.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info