Hoppa till sidans innehåll

”I dag var det US Open på riktigt”

08 APR 2021 09:21
En helt platt 40 fots profil gjorde att US Opens andra kvaldag blev en riktig utmaning för världens bästa bowlare på den amerikanska proffstouren.
- Betydligt svårare, säger Karl Wahlgren.
  • Skapad: 08 APR 2021 09:21

Kvaldag två på majorn US Open som spelas i National Bowling Stadium i Reno, Nevada spelades på en helt platt oljeprofil. 40 fot utan några marginaler att missa från start. Det gjorde att resultatnivån bland världens bästa spelare på USA-touren sjönk dramatiskt.
- Betydligt svårare, säger Karl Wahlgren.

41-åringen från Helsingborg låg på 15e plats efter första dagens åtta seriers kval. Efter dag två, på något av det svårare underlaget som existerar på proffstouren, är Team Sweden-spelaren på 60e plats.
- Slog dåliga slag och tog dåliga beslut. Det har man inte råd med, säger han.

26-årige Jesper Svensson från Team Pergamon imponerade under det utmanande passet. Tvåhandemonen från Vimmerby hade bara en serie under 200, av åtta, och slog 1699 vilket gjorde att han klättrade från 22a plats till delad 6e plats.

Pontus Andersson, som startade tävlingen lysande igår, hade det tuffare. Nässjö-sonen föll från fjärde plats till 27e efter 1470 där bara två serier var över 200. Clan-bowlaren är dock bland de 36 bästa som går vidare efter morgondagens åtta serier som avslutar kvalet.
- Det finns en anledning till att de kallar det för den tuffaste och svåraste tävlingen. Det bästa är dock att jag är OK inför imorgon, skriver han på sin Facebook-sida.

Den tidigare världsettan Martin Larsen är 25 pinnar från kvalgränsen. 41-åringen gnetade sig till 1578 under natten till torsdag.
- I dag var det US Open på riktigt! Platt profil med spel överallt, då blir det svårt. Jag tappade någon plats i totalen men har bara 25 pinnar upp, så nu gäller det att spela bra imorgon på den långa profilen, skriver han på sin hemsida.

Spela bra på torsdagens 44 fot långa, i stort sett platta, utmaning behöver även de andra svenskarna göra. Kim Bolleby är 101 poäng från plats 36 och Rasmus Edvall har 356 poäng upp till kvalgränsen. Göta-spelaren har dock gott sällskap i resultatlistan. Även storstjärnan Kyle Troup, som vann majorn PBA Players Championships i år, och Andrew Anderson, årets spelare på PBA-touren 2018, har det jobbigt i årets US Open, båda snittar lite under 185.

Leder tävlingen gör fortfarande Jakob Butturff som spelade stabilt även på den platta profilen. 1661 gjorde att han är 77 poäng före tvåan, överraskningen Brent Boho från Indianapolis, USA.

 

Följ tävlingen på https://www.bowl.com/US_Open/US_Open_Home/2021_Results/ eller via betal-streamingtjänsten www.flobowling.com

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info