Hoppa till sidans innehåll

Herrlandslaget hade läger – med tidigare thailändare

25 MAJ 2021 13:27
När Team Sweden herr i helgen hade träningsläger var en tidigare thailändsk landslagsspelare med, Kim Bolleby som snart kan vara aktuell för det svenska landslaget igen. - Målet är att jobba sig tillbaka till en lagspelare i landslaget, säger han.
  • Skapad: 25 MAJ 2021 13:27

Helgen som gick samlades Team Sweden herr för sitt första träningsläger på över ett halvår, i nya träningskläder från Puma. De spelade totalt 22 serier på tre olika profiler i två olika hallar i Göteborgsområdet.
- Vi fick alla ta Covid-test inför lägret för att se så vi var negativa och sedan fick vi försöka undvika att träffa folk under hela helgen, så mycket det gick. Vi var antingen i bowlinghallen eller på hotellet, säger Pontus Andersson som hade roligt:
- Eftersom det var så länge sedan vi sågs var det kul att se vad alla hade haft för sig under Coronan och vad de gjort för att försöka hålla sig motiverade och vad de har tränat på, säger han.

Med på landslagslägret fanns en nygammal bekant. Kim Bolleby som har spelat under thailändsk flagg är i september åter aktuell för det svenska landslaget. 29-åringen som tog tre medaljer på EM 2012 för Sverige har suttit i landslagskarantän sedan VM 2017 i Las Vegas som han spelade för Thailand.
-  Det som jag hade nytta av där var att jag hittade min egna strikta disciplin i obekväma situationer. Sen hade vi ”ballreps” från proffstouren som coacher så jag lärde mig mer om strategier, klot och tricks. Bra träningsupplägg, definitivt, men det tog mest på psyket, säger Kim Bolleby.

De kulturella skillnaderna och det faktum att Kim Bolleby inte pratar språket gjorde att han ville byta tillbaka. Efter fyra års landslagskarantän kan den tidigare juniorvärldsmästaren spela för Sverige igen, men bytet av landslag kommer inte förändra hans träning så mycket. Han kommer fortfarande träna mer än de flesta.
- Jag har mycket mentala grejer jag behöver jobba på. Man har haft så mycket grejer det senaste året utanför, och man har rest runt själv så att man har glidit ifrån intresset för den svenska ligan och Team Pergamon, det gör att man tappar mycket av lag-mentaliteten. Så målet är att jobba sig tillbaka till en lagspelare i landslaget snarare än en spelare i landslaget, säger Kim Bolleby.

Inom det mentala jobbar vänsterspelaren med professionell hjälp och att våga mer. När det kommer till lagspelet handlar det om att tänka lite annorlunda.
- Jag behöver synka på en annan frekvens, sätta laget först, kroppsskråp, bättre kommunikation. Du kan ta större risker som individuell spelare men som lag är det mer defensivt. Just när man spelar på proffstouren eller större tävlingar är det mer ”fight or flight” än vad det är på mästerskap. Kanske mer än någonsin i dessa pandemi-tider när ekonomin är vad den är. Den ekonomiska pressen har du inte i landslaget, så det blir en annan strategi, säger han.

Resultaten på det första träningslägret med det nygamla landslaget Sverige gick inte som Kim Bolleby hade velat. Men det var nyttigt att spela 22 serier på två dagar tillsammans med de bästa i Sverige.
- Jag hade förmånen att spela i USA och var ganska sliten så jag var inte helt i balans. Men man vill alltid prestera oavsett och nu gick det väldigt under förväntningarna. Överlag för laget var det nog nyttigt med serier, att få ha tävlingslika förhållanden till kommande tävlingar, säger Kim Bolleby som har kortsiktiga mål:
- Ta mig igenom dagen med jobb plus ett till tre träningspass per dag, och hålla rutinen tills det är dags för USA igen i juli. När det är avslutat är det en ny kortsiktig plan, beroende på var vi står i pandemin, säger Kim Bolleby, svensk Team Sweden-spelare.

Kim Bolleby

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info