Hoppa till sidans innehåll

”Henkes memorial” drog in över 21 000 kr till Bowlare bryr sig

12 MAJ 2020 13:00
Team Pergamon drog, tillsammans med Matthias Billberg och bowlinghallen i Partille in 21 200 kronor till Cancerfonden i och med helgens VIP-start i Partille Scramble. - Det var kul, vi hade roligt, säger Mattias Olsson
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2020 13:00

I helgen spelades den VIP-start av Partille Scramble där åtta olika landslagsspelare i Team Pergamon auktionerades ut som spelpartners. Totalt drog auktionerna ihop 21 200 kr till Bowlare bryr sig som är en insamling till Cancerfonden. Det blev en speciell kväll till minne av Team Pergamons coach Henrik Jacobsen, som avled i sviterna av cancer förra året, där både hans son och sambo deltog.
- Det kändes, det tog mer än vad jag trodde det skulle göra. Det blev mer känsloladdat än vad jag hade förväntat mig, i och med att Carina och Jesper också spelade, säger Mattias Olsson, Team Pergamon.

Den regerande Europamästaren, som Leif Nyberg Samuelsson skänkte 2500 kronor till Bowlare bryr sig för att få som partner, tycker att det var en minnesvärd kväll. Bland annat förgyllde stjärnduon Martin Larsen och Tony Rosenqvist, som tillsammans har vunnit Årets Bowlare sju gånger.
- Under spelets gång var det en uppsluppen stämning, det var kul, vi hade roligt. Tony Rosenqvist är en stjärna, han är rolig, och Martin var på hugget. Det var bra stämning. Det viktigaste var att folk skulle ha kul, inte falla in i det här att det skulle bli för känsligt. Vi gick runt och kollade på varandras resultat och följde alla, det var roligt, säger han.

Initiativtagaren till insamlingen Bowlare bryr sig, landslagsbowlaren Sandra Andersson spelade själv efter att Mathias Billberg skänkt 1 500 kronor för att hon skulle spela med Team Pergamons juniorlandslagsspelare Oliver Dahlgren. 
- Det var väldigt trevligt och lyckat. Det var mycket glada miner och många som njöt av att bowla. Det var en härlig blandning av de som är bäst i världen, har varit bäst i världen och kommer att bli bäst i världen. Det var verkligen en härlig kompott, säger hon.

Jesper Svensson och Bengt-Åke Bengtsson, som skänkt 5000 kr för att få spela med den 10-faldige vinnaren på PBA-touren, slog varsin 300-serie och var bäst i VIP-starten. Däremot så räcker deras 1690 över 6 serier bara till en fjärdeplats i tävlingen just nu. Leder gör Team Pergamon-duon Jesper Larsen och Mattias Olsson på otroliga 1768 (300-300-300-268-300-300).
- Först och främst får vi komma fram till att det är Scramble där man spelar i 2-mannalag. Man spelar var serie för sig men man får välja ut det bästa resultatet i varje ruta. Det gör att du kommer alltid ha två chanser. Med det sagt så spelade jag väldigt bra, generellt. Jag gjorde 1480 själv så jag strikeade på mycket. Sen är det mycket så i scramble att det gäller att täcka upp för varandra, säger Mattias Olsson.

Efter att antingen Jesper Larsen eller Mattias Olsson slagit strike i tre raka serier var det två slag i serie fyra där ingen av dem slog ner alla på ett slag. Nio, spärr, en gång och kägla 4-9 kvar i det tionde slaget. Efter det var det bara strike, hela vägen.
- Vi kompletterade varandra extremt bra, att det föll på plats som det gjorde, det är svårt att förklara. Vi täckte upp alla utom två rutor. Det är ganska unikt tror jag. Vi gjorde det väldigt bra båda två, säger Mattias Olsson och fortsätter:
- Det var galet bra. Det är lite svårt att förklara, det handlar om timing, att det blev som det blev. I sista serien strulade det för Jesper, det blev spärr och det blev hål, då hittade jag in och strikeade i tio rutor innan jag, i elfte rutan, fick åtta på smäll. Det föll ut så bra som det kan i princip, säger han.

37-åringen tycker att tävlingen, som hedrar Henrik Jacobsen genom att samla in pengar till Cancerfonden genom Bowlare bryr sig är viktig, framförallt i de märkliga tider vi lever i just nu.
- Det är klart att det är jätteviktigt. Man måste komma ihåg, vi är i extremt speciella tider, men cancer är inte någonting som försvinner. Det är inte så att människor som är isolerade inte har cancer. Man får inte glömma av det. Det är klart att vi fokuset ligger på att vi ska tänka på hur vi ska bete oss nu. Personligen tycker jag att det var viktigt att göra, viktigt för Bowlingsverige också, vi är unika i världen med att vi får, och kan, utöva vår sport, inom vissa gränser och ramar, säger Mattias Olsson.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info