Hoppa till sidans innehåll

”Hallföreningen blir en kundklubb”

12 FEB 2020 13:00
Stockholms bowlingförbund har drivit ett projekt där de frågade ”stammisar” på bowlinghallar vad som skulle krävas för att de skulle börja med sportbowling. - Man skulle kunna tänka sig att prova sporten bowling, säger Ian Robinson.
  • Skapad: 12 FEB 2020 13:00

På Ordförandekonferensen i Haninge, utanför Stockholm, under helgen som gick presenterades en hel del projekt som fått SDF-bidrag under året som gått. Ordföranden för Stockholms Bowlingförbund Ian Robinson presenterade ett spännande projekt som ämnade till att öka medvetenheten för sportbowling.
- Med hjälp av en mediabyrå gjorde man ett förfrågningsunderlag där man ställde ett antal frågor till stammisar på bowlinghallar, berättade han.

Med ”stammisar”, i det här sammanhanget menas människor som ofta är nere och ”kastar klot” i bowlinghallarna men inte deltar i sporten bowling på något sätt.
- Människor som var där relativt ofta. Det ställdes ett antal frågor om vad som gjorde att de spelade bowling på det sätt de gör, och vad som skulle krävas för att de skulle bli intresserade av att börja spela ”på riktigt”, sa Ian Robinson.

Undersökningen gav inte så många svar som de hade hoppats, men det gick ändå att dra vissa slutsatser ur det material som faktiskt kom in.
- Summan av kardemumman var att: ja, sporten bowling är någonting man antagligen inte har tänkt på innan. Man har sett det som ett fritidsnöje men skulle kunna tänka sig att prova sporten bowling, berättar Stockholms ordförande.

En av de andra frågorna i undersökningen var varför dessa ”stammisar” valde att spela i just den här bowlinghallen. Ian Robinson berättade att det var ganska tydligt vad som var avgörande.
- Svaren var övervägande att trevlig personal, engagerad personal och interaktion med personalen upplevdes som väldigt viktigt. Det var framförallt två hallar där de som var och bowlade kände sig sedda. Birka Bowlinghall och New Bowl Center Gullmarsplan, säger han.

128 bowlare har känt sig så pass sedda på Birka Bowling att de har tecknat en licens i deras hallförening. Ett av projektens resultat blev att även New Bowl Center Gullmarsplan har startat en hallförening för att slussa in nöjesbowlare till sportbowlare.
- I både de här fallen har man konverterat icke-sportbowlare till att bli, eller vara på väg att bli, sportbowlare. Ska man lyckas med det ska man ha engagerad personal på hallen, säger Ian Robinson och fortsätter:
- Det finns fler hallar än ”Gullmars” och Birka som vill. Jag vet att Högdalen och Tyresö vill hänga på det här projektet. De hallägare som förstår kommer se en otrolig höjd i att ha de här bowlarna som B-licenser. Helt plötsligt binder man de här kunderna närmare sig. Hallföreningen blir en kundklubb.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

 

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info