Hoppa till sidans innehåll

Hallägaren: ”Kämpa ihop det här tillsammans”

23 MAR 2020 13:00
Coronaviruset medför stora problem för bowlinghallarna runt om i Sverige. Så här kan ni bowlare bidra. - Gör det lilla extra, de som har möjlighet. Många bäckar små. Och stanna hemma om ni är sjuka, säger Daniel Rönnbäck, ordförande i SBHF.
  • Skapad: 23 MAR 2020 13:00

Några bowlinghallar i Sverige har stängt ner sin verksamhet på grund av Corona-viruset och dess effekter. Några har fortfarande öppet men med kortare öppettider. Alla har dock det tufft just nu.
- Alla bokningar över 4 personer har försvunnit och blivit avbokade. Det kommer människor och spelar, men de är mycket färre, och det har ju inte så mycket med sportverksamheten att göra, säger Daniel Rönnbäck i Bodens Bowlinghall och fortsätter:
- Det är tufft, alla reserver töms, hos de som hade någon reserv att ta av. Det kommer att vara jäkligt tufft, vi kommer nog ha färre bowlinghallar till hösten än vad vi har nu, säger han.  

Ordföranden i Sveriges Bowlinghallars förbund säger att det är många bowlinghallar i Sverige som lider just nu. Barnkalasen, som är en stor inkomstkälla, ställs in och förmiddagens kunder kommer inte längre och spelar.
- I måndags tränade pensionärerna som vanligt, då hade jag 90 stycken, i går var de 19. Många hallar ändrar öppettiderna och gör sig av med all personal de kan, och så står de där själva. För att orka då måste man öppna senare, pensionärerna kommer ju inte ner heller, och det ska de ju inte, säger Daniel Rönnbäck.

Många klubbar runt om i landet försöker hjälpa till genom att betala för de kvarvarande, inställda, matcherna i ligan. För många är kostnaden redan budgeterad, hos andra är det medlemmarna som ställer upp och stöttar sin hall.
- Jag tror det var Sigma som började med det, och då sa vi att det kan vi också göra. Vi kan vara lite schyssta och ge dem lite hjälp i alla fall, säger Anette Hofvander, kassör i Sollentuna BwK.

I Sollentuna, utanför Stockholm, har föreningen också sagt åt sina medlemmar att försöka stötta den lokala hallen med det de kan.
- Vi har sagt att man ska gå ner och stötta, köpa kaffe eller någonting. Om man är frisk, annars får man inte vara där, säger ”Nettan”.

Daniel Rönnbäck säger att det är många klubbar som ställer upp för sina hallar.
- Det är jättemånga klubbar som gör samma sak, det är otroligt viktigt. Vi, hallarna, kan inte tvinga någon, men hallarna lider otroligt mycket och föreningarna tappar inga intäkter, de sparar kostnader. De föreningar som har det lite skralt kanske kan ha det tillgodo för ett träningsläger i höst eller någonting. Det är mycket som har hänt på bara en vecka, det har kommit många kreativa lösningar för att fylla ut tiderna när det skulle ha varit match, säger han.

Det finns fortfarande mycket som bowlingsverige kan göra för sina idrottsanläggningar.
- Gå och bowla en serie, köp en kaffe, kom tidigare om ni fortfarande har träning, köp lite fikabröd. Gör det lilla extra, ska ni gå ut och käka med familjen, gör det i hallen. De som har möjlighet. Många bäckar små. Det är väl egentligen det som kan göra skillnad. Det är många hallar som ligger risigt till, kommer det någon och köper en bantimme och en kopp kaffe kan det göra en stor skillnad, säger han och fortsätter:
- Kämpa ihop det här tillsammans, så kommer så många hallar som möjligt finnas kvar när säsongen drar igång igen i höst. Och håller er hemma om ni är sjuka, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info