Hoppa till sidans innehåll

Frida Söder ny på kansliet

24 AUG 2021 08:43
Svenska Bowlingförbundets kansli förstärks under hösten av idrottsintresserade Frida Söder.- Jag är glad över chansen att få jobba med bowling, säger hon.
  • Skapad: 24 AUG 2021 08:43

Dennis Carletun-Klebom som tidigare har varit sjukskriven från sin tjänst på Svenska Bowlingförbundets kansli är tjänstledig under hösten. För att täcka upp den rollen börjar nu Frida Söder på kansliet.
- Det känns mycket bra att ha Frida på plats på förbundskansliet. Frida har den kompetens som krävs för att hantera våra licens- och tävlingsfrågor på ett bra sätt under tiden som Dennis är tjänstledig och vi välkomnar henne till kansliet, säger generalsekreterare Peter Hodor.

Frida Söder känner väl till Idrottens hus, där Svenska Bowlingförbundet sitter, eftersom hon tidigare jobbade på Sportdykarförbundet som också finns i huset.
- Jag trivs extremt bra i huset, det är superkul att sitta här. Det här passade väldigt bra och jag är väldigt glad att få vara kvar i huset, glad över chansen att få jobba med bowling. Ska bli kul att lära sig nya saker, säger hon.

Hammarbyaren Frida Söder, som både hängt på Söderstadion och jobbat på ”Bajens” kansli en kortare tid, sökte ett jobb på Sportdykarförbundet utan erfarenhet från sporten, för att få jobba med idrott. Där blev hon kvar som förbundskoordinator i 6 år.  
- Jag blev uppsagd från sportdyk för att de gjorde en omorganisation. Jag visste då att Dennis var tjänstledig och Jag och Peter Hodor fick kontakt, säger hon.

Med meriterande kunskap i IdrottOnline och erfarenhet från att jobba med idrott kommer tvåbarnsmamman, som bor i Bagarmossen, att jobba med licenser och tävlingsansökningar.
- Sen vet jag inte mer, Peter skulle kolla lite mer vad de kan lägga på mig, säger hon.

Frida Söder har spelat bowling då och då men inte på sport-nivå. Däremot har hon lärt sig en del i fikarummet på Idrottens hus.
- Jag har suttit och lyssnat på Dennis och Marianne på fikapauserna. Vi skämtade om att man skulle kunna börja jobba med bowling med hur mycket de pratade om bowling, skrattar hon.
- Annars skulle jag inte säga att jag har någon koll. Får väl gå och kika på något, lite mer än när ”fredagsproffsen”-spelar.

Fram till början på nästa år kommer Frida Söder att sitta på Svenska Bowlingförbundet och jobba med den idrott som hon tycker är så nyttig för både vuxna och ungdomar.
- Jag tycker att det är viktigt att barn idrottar. Min 7-åring vill testa på allt och det är bra. Det är viktigt att ha den gemenskapen, att lära sig att både vinna och förlora, säger hon.

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info