Hoppa till sidans innehåll

Första ordförandekonferensen för nya Generalsekreteraren

07 FEB 2020 12:00
När Svenska Bowlingförbundets distrikt i helgen kommer till ordförandekonferensen i Haninge är det första gången de träffar den nya generalsekretaren Peter Hodor. - Det ska verkligen bli kul att träffa alla och se hur diskussionerna går, säger han.
  • Skapad: 07 FEB 2020 12:00

Helgens ordförandekonferens, som går av stapeln på Quality Winn Hotell i Haninge, en del av Svenska Bowlingförbundets partner Nordic Choice, blir den första ordförandekonferensen för den nya Generalsekreteraren Peter Hodor.
- Jag är oerhört spänd på att få träffa representanter från de olika distrikten. Av erfarenhet vet jag att det görs ett mycket viktigt jobb där, och med stort engagemang. Att få höra distriktens tankar om hur Svensk Bowling ska utvecklas framöver blir verkligen intressant och det är också bra för mig personligen att tidigt få chansen att träffa så pass många viktiga personer inom rörelsen., säger han.

Samtidigt är det Lena Sulkanens sista stora konferens som Generalsekreterare efter 13 år på posten.
- Mina känslor är ju bara bra, jag har ju själv valt att sluta, och jag hoppas att mötet kommer att diskutera hur man Tillsammans kan göra förflyttningar som gör skillnad, och som gör att vi kan nå våra gemensamma mål, säger hon.

Under två dagar kommer distrikten och Svenska Bowlingförbundet diskutera. Först distrikten för sig och styrelsen för sig innan de efter lunch på lördagen börjar med ett informationspass kring det nya juridiska utskottet, utbildningsfrågor, breddfrågor och den nya generalsekreteraren.
- Ser som alltid fram emot att träffa distrikten, för att informera och diskutera aktuella frågor. I år är också ett ypperligt tillfälle för vår nya GS att presentera sig och träffa distrikten, säger Svenska Bowlingförbundets ordförande Peter Tidbeck.

Efter kaffe kommer sedan Verksamhetsinriktningen mot år 2025 att diskuteras. Målen för 2021 och 2022, en av de frågorna som ordföranden tror kommer vara bland helgens större diskussioner.
- En fråga som jag hoppas kommer skapa diskussioner är framtagande av nya mål för de kommande två åren, kopplade till VI 2025. Sedan hoppas vi att det ger oss bra mål som  vi, tillsammans, kan jobba för de kommande åren, och att distrikten tar tillfälle att vara delaktiga i det arbetet, säger han.

Under söndagen kommer sedan diverse bidrag och andra ekonomiska frågor att diskuteras, men även den viktiga frågan om dambowlingens framtid. Ordförande Peter Tidbeck hoppas på mycket samarbete under helgen.
- Att det kommer vara bra dialoger och diskussioner kring punkterna som kommer att avhandlas under helgen, och att vi tillsammans, förbund, distrikt, föreningar, fortsätter jobba för att svensk bowling ska växa. Tillsammans bygger vi svensk bowlings framtid, säger han.

Efter fjolårets internationella framgångar och den uppmärksamhet det har skapat är en av anledningarna till att Peter Tidbeck ser att svensk bowlingen befinner sig i bra position.
- På stark frammarsch skulle jag vilja säga, genom att fler har fått upp ögonen för vår sport, genom de framgångar som svenska damlandslaget hade vid VM 2019 som resulterade, förutom medaljer på många år, men också de två nomineringarna för Jenny och ”Jossi” vid Idrottsgalan 2020. Jag vill passa på att tacka alla som röstade, och delade inlägg på sociala medier, kring Jenny och ”Jossis” nomineringar till Jerringpriset, säger Peter Tidbeck.

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

 

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info