Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOE PETRO

Efter avgörande i sista rutan – Jesper Svensson föll i USBC Masters-finalen

04 APR 2021 22:42
I en dramatisk finalserie mot dansken Thomas Larsen fick Jesper Svensson chansen. Tre strike i sista rutan och en ny major-titel skulle vara ett faktum, men sjuan grinade svenskstjärnan i ansiktet och 25-åringen slutade tvåa i USBC Masters.
  • Uppdaterad: 04 APR 2021 22:42

Det var Jesper Svensson och Thomas Larsen som gjorde upp om vem som skulle vara seedad etta och tvåa i matchspelets sista möte under lördagskvällen. Då var det Pergamonspelaren som var starkast och fick därför ställa sig högst upp i stegen.

När Thomas Larsen sedan slog ut Spencer Robarge under själva stegfinalen stod det klart att det även var Larsen och Svensson som skulle göra upp om titeln.

Chans till revansch för dansken med andra ord – som också tog den.

Båda spelarna började med två strike var innan Larsen hamnade i problem och ställde 4-6-7-10 i den tredje rutan för att ge Svensson greppet. Strax efter att halva serien var spelad var det dock 25-åringens tur att ställa samma uppställning och hamna i problem även han.

Det fortsatte vara gnetigt, kämpigt och jämnt.

När Thomas Larsen satte strike i nionde rutan behövde han en dubbel i tionde rutan för att säkra titeln. Han satte den första, men när han skulle avgöra slog dansken ett av sina sämre slag i serien och lämnade treans kägla.

Det gjorde att Jesper Svensson fick chansen. Efter att Larsen spärrat treans kägla stod det klart att tre strike i tionde rutan skulle innebära seger med en(!) poäng och en ny majortitel.

Svensson gick upp, levererade ett till synes väldigt bra slag, prickade fickan, men fick sjuans kägla kvar.

Saken var där med klar. Thomas Larsen tog karriärens första major på PBA-touren och Jesper Svensson fick nöja sig med andraplatsen. 

Trots förlusten imponerade Jesper Svensson i tävlingen och visade att han med största sannolikhet blir att räkna med i nästa majortävling som är US Open och inleds redan nästa vecka.

Tvåhandsspelaren från Vimmerby har sedan tidigare totalt tio titlar på PBA-touren. Han har vunnit majortävlingen Tournament of Champions vilket han lyckades med 2016 och han är än idag den yngste någonsin att ha vunnit ToC.

Skribent: Adam Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info