Hoppa till sidans innehåll

”Det är klart att jag går in för att vinna”

26 AUG 2021 15:00
Victoria Johansson, Joline Persson Planefors och Jesper Svensson. Det är nu klart att det är de tre som representerar Sverige vid Europacupen på Kreta i höst.
- Goda chanser har vi absolut, säger Victoria Johansson.
  • Skapad: 26 AUG 2021 15:00

I söndags blev det klart med den tredje och sista spelaren som får möjligheten att representera Sverige vid Europacupen på Kreta 25 oktober till 1 november. Joline Persson Planefors är kvalificerad som regerande mästare, Jesper Svensson är uttagen av herrarnas förbundskapten Patrick Backe och i helgen vann Team X-Caliburs Victoria Johansson den sista platsen i en uttagningstävling.
- Fantastiskt, det var min dag helt enkelt. Allt stämde från början till slut. Det var helt otroligt, det är svårt att sätta ord på det. Det har varit ett så stort uppehåll, man har lagt träningen lite åt sidan när det inte har funnits någonting att sätta som mål, säger Victoria Johansson.

Det var i Jönköping som Team Sweden Dam tävlade över två gånger åtta serier om en plats i Europacupen. En tävling som för Victoria Johansson blivit ett mål eftersom hon tidigt förstod att hon antagligen inte skulle få en plats i VM-laget som togs ut i juli.
- Någonstans har jag förberett mig för det här, det var mitt mål. VM visste jag redan, ”Robban” hade inte så mycket att gå på där så där trodde jag: ”nej”. Så där var jag inte ens förvånad när jag inte kom med. Det här var mitt mål, då har det blivit att jag satte i med träningen, jag ska ge mig fan på detta, säger Victoria Johansson.

32-åringen med ett VM-brons i lag från 2009 var överlägsen i Jönköping och segern i uttagningstävlingen var klar tidigt. Därför var det inga stora känslor som slog till när allting var klart.
- Min första tanke var: ”hinner jag ta min andra spruta”, skrattar Victoria Johansson.
- Det var väl en revansch, jag visade att jag kan. Jag fattade det inte heller, inte ens när jag kom hem. Det har kommit nu i dagarna att jag får åka, säger hon.

Annars var det känslan från uppehållets träningar och en ökad träningsmängd i gymmet som avgjorde, enligt X-Caliburs kraftfulla bowlare.
- Jag har haft en bra känsla när jag har tränat. Jag har känt att jag har byggt upp en helt annan kropp, framförallt uthålligheten. Det har blivit ett helt annat tänk. Att jag orkade med. Det var min uthållighet som var utslagsgivande, säger hon.

Victoria Johansson som tog fyra medaljer på senaste EM, 2018 i Bryssel, ser fram emot att få spela i de svenska färgerna igen.
- Det betyder jättemycket, alla vill ju ha en sådan plats. Europacupen har jag aldrig spelat. Det betyder jättemycket att jag har bevisat att jag fortfarande kan, och att jag inte ger upp. Det här är någonting jag vill, säger hon.
- Nu kommer det ju blir rätt mycket bowling, dra ner lite på gymmet. Det är bara att fortsätta, inte ändra på allt för mycket. Ha kvar känslan som jag har nu, inte gå in på för mycket nya grejer.

Den svenska truppen till Kreta 25 oktober till 1 november är alltså Jesper Svensson, Joline Persson Planefors, Victoria Johansson under ledning av Johan Ekström. Ett lag som har goda chanser till framgångar.
- De är höga. I och med att vi brukar vara överlägsna i Europa. Goda chanser har vi absolut, säger Victoria Johansson som har en hög personlig målsättning:
- Det är klart att jag går in för att vinna, jag vill vara i toppen. Jag ska göra allt för att vinna den, säger hon.

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info