Hoppa till sidans innehåll

Debuten avklarad för flickorna

13 SEP 2021 13:14
De första svenska flickorna, Sandra Lundgren och Tilde Eliasson har klarat av sin landslagsdebut på Junior-EM när de kvalade i dubbeln idag. - Det var tufft, säger Tilde Eliasson.
  • Skapad: 13 SEP 2021 13:14

Att göra debut i landslagströjan är tufft, att göra det efter ett långt tävlingsuppehåll är ännu tuffare. Idag, för första gången någonsin stod Sandra Lundgren, Linköpings DBS Zorita, och Tilde Eliasson, Stånga BK, på banorna i holländska Tilburg för att spela Junior-EM.
- Det var en speciell känsla. Det var stort, man kände att nu är jag här. Det är det här momentet vi har längtat efter så länge. Det var jätteroligt, jag fick inte riktigt det resultatet jag hade önskat men jag tyckte ändå att det kändes ok, säger Tilde Eliasson.

På svåra banor, som många länder hade bekymmer på, slog det svenska laget 2021 poäng. Ett resultat som ger dem åttonde plats just nu.
- Det var tufft, jag kände personligen att jag slog bra slag men att jag inte fick med mig käglorna. Det var svårt, helt plötsligt dog det. Man fick inte med sig käglorna, man ställde mycket hål. Men med ett bra samtal med vår coach Mattias Melin löste vi det bra tycker jag. Vi jobbade på och kämpade. Båda strävade efter att hela tiden göra bättre resultat, säger Tilde Eliasson och berättar om vilka lärdomar de drog av sitt första spelpass.
- Vi har lärt oss lite om hur banorna fungerar, hur vi ska tackla olika problem som uppstår. Även om hur vi fungerar som lag, både jag och Sandra, och jag och Mattias. Lite mer om hur vi ska tänka för att lyckas nästa gång, säger hon.

Nästa gång Sandra Lundgren och Tilde Eliasson ska stå på banorna, i landslagskläderna, är på onsdag när det är dags för den finaste distansen på mästerskapet, lag.
- Någonting vi tar med oss är att vi gjorde mycket bra slag. Att flytta höger istället för vänster kan vara en vinnande strategi. Spärrar är väldigt viktiga, speciellt om man inte strikear så mycket, säger Tilde Eliasson som verkligen tycker att det är inspirerande att stå på ett internationellt mästerskap.
- Mycket. Att se killarna spela igår var verkligen: wow! Fasen va kul att de lyckas. Man blir så taggad. Man blir verkligen taggad, att vara här med så många bra bowlare. Nu ser man hur bra alla andra är och även om jag kanske inte är på samma nivå som dem vill man ändå sträva mot att bli lite bra som de andra är, säger hon.

Nu på eftermiddagen går Maja Engberg och Nora Johansson in i mästerskapet och Tilde Eliasson och Sandra Lundgren har lämnat rapport till dem.
- Mest peppande grejer. Bara tänk på att göra det så lätt som möjligt, inte krångla till det så mycket. Göra sitt bästa och inte ge upp. Det är det som är viktigt. Dom kommer göra jobbet, och vi kommer heja på dem, säger Tilde Eliasson.

Följ mästerskapet på https://eyc2021.etbfchampionships.eu/ och få inblick från truppen på Svenska Bowlingförbundets Instagram 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info