Hoppa till sidans innehåll
Foto: PWBA.com Dasha Kovalova

Dasha Kovalova dominerade när damernas proffstour startade igen

26 APR 2021 09:15
Damernas amerikanska proffstour, PWBA, återstartade i helgen efter ett längre uppehåll och Ukrainska Dasha Kovalova tog revansch direkt. - Jag var ganska besatt av att bli bättre, säger hon till pwba.com.
  • Skapad: 26 APR 2021 09:15

Senast PWBA spelade en tävling var i slutet på januari när fyra tävlingar avgjordes på en vecka i PWBA Kickoff Classic series. I PWBA Hall of fame classic förlorade ukrainskan Dasha Kovalova, som tidigare gått under namnet Daria, semifinalen mot Julia Bond, och det tog hon inte lättvindigt.
- Jag drivs av att vara bäst, och att förlora som jag gjorde i januari var en stor motivator för att bli bättre de senaste månaderna. Jag var ganska besatt av att bli bättre på alla möjliga sätt inför resten av PWBA-säsongen, säger hon till pwba.com.

Den tidigare Europacup-vinnaren och EM-silvermedaljören i singel var med i toppen under hela kvalet i Twin City Open som spelades i Michigan, USA, under helgen. Inför stegfinalen var hon rankad tvåa efter amerikanskan Missy Parkin.
- Jag försökte ha en helt annan inställning i finalspelet den här gången, säger hon till pwba.com.

Efter att Erin McCarthy, som spelade sin tredje stegfinal för säsongen, slagit superstjärnan Kelly Kulick i stegfinalens första match var det dags för Dasha Kovalova att kliva in och dominera. Hon började med att besegra Kelly Kulick, som 2010 vann PBA Tournament of champions på herrarnas tour, med 258 mot 161.  
- Jag påminde mig själv att andas, hålla mig lugn, och tänka igenom mina val, och det fungerade väldigt väl, säger Dasha Kovalova.

Redan efter halva final-matchen mot den högt pendlande Missy Parkin ledde Dasha Kovalova med 52 pinnar och efter defilering i mål vann ukrainskan sin tredje titel på damernas proffstour och $10 000 med 268 – 173.
- Jag har lärt mig mycket mer om mitt material, tränat på att läsa förändringar i banan och göra snabbare förändringar och förbättrat min fysik, säger Dasha Kovalova.

PWBA har planerat tio tävlingar från och med nu fram till US Open i slutet av augusti. Närmast på schemat står PWBA Lincoln Open i Lincoln, Nebraska som spelas nästa helg.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info