Hoppa till sidans innehåll

Dam-läger för sjätte året

23 AUG 2020 08:00
I Karlskoga samlades 17 damer i helgen för att lära sig mer om bowling av toppspelarna Isabelle Hultin och Joline Persson Planefors. - Vad jag vet finns det inget annat läger för damer i Sverige, säger Isabelle Hultin.
  • Skapad: 23 AUG 2020 08:00

2015 frågade tränaren Peter Igelström landslagsspelarna, och värmländskorna, Isabelle Hultin och Joline Persson Planefors om de ville vara med som tränare på ett läger exklusivt för damer i Karlskoga. I helgen genomfördes lägret för sjätte gången.
- I år var vi 17 spelare, det var några som hoppade av på grund av Corona, säger Isabelle Hultin och fortsätter:
- Det kommer allt från ungdomar till pensionärer, en del är helt nya och en del har spelat på Elitserie-nivå. Det är en väldig blandning och vi kommer väldigt bra överens, säger hon.

Isabelle HultinBlandningen görs möjlig av att träningen på lägret är individanpassad. Det första som händer på lägret är att alla spelarna filmas. Sedan går Joline Persson Planefors och Isabelle Hultin igenom tekniken medan Peter Igelström håller i ett träningspass.
- Sedan är det uppdelat, dag för dag. Vi kör spärrspel, banläsning, tränar på olika profiler och jobbar med tekniken. Vi har verkligen tid att gå igenom med alla på banorna, säger Isabelle Hultin och berättar att stämningen blir annorlunda av att det bara är damer på lägret.
- Jag tror att det är fler som vågar komma. Vi har ganska många pensionärer som är återkommande varje år. Jag har svårt att tro att de skulle komma om det var öppet för vem som helst. Jag tror att de har väldigt roligt och hittar varandra. Vad jag vet finns det inget annat läger för damer i Sverige, säger hon.

Lyskraften hos Isabelle Hultin, som har högst snitt av alla svenska spelare, och Joline Persson Planefors som tog silver i All-event på VM i Las Vegas förra sommaren, lockar flera av deltagarna på lägret. Samtidigt möts alla prestigelöst.
- De vet att vi är, och har varit, bra och de litar på vad vi säger. Vi berättar om hur vi lever, hur vi tränar. Vi får många olika typer av frågor, hur vi gör när vi spärrar, vilka klot vi föredrar, hur ofta vi tränar och så där. Det är också så lättsamt, det är en lättsam stämning, de vågar ropa på oss om det är någonting de inte förstår, säger den trefaldige europamästarinnan Isabelle Hultin.

Wåxnäs-spelaren Isabelle Hultin tror att det går att hålla fler dam-läger runt om i Sverige, men att det kanske behövs någon landslagsspelare för att locka dit damerna.
- Ja, det tror jag absolut. I år hade vi en spelare som åkte hela vägen från Östersund och förra året hade vi någon från Skåne så det kommer hit folk från hela landet, säger hon.

Nästa år kommer de köra lägret igen, någon gång i augusti, och då kommer säkert några av spelarna som var med i helgen att återvända. De blir ju bättre av att träna.
- De utvecklas från år till år, de tar till sig det vi säger och blir faktiskt bättre. Det är en morot som gör att de återkommer. Man kan faktiskt hjälpa dem att bli bättre på bowling, och det tycker jag är väldigt kul, säger Isabelle Hultin och säger:
- Vi vill ju att fler damer ska bowla, och att vi ska bli bättre.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info