Hem / Nyheter Swebowl / Dahlgren och Olsson klara för medalj

Dahlgren och Olsson klara för medalj

Det svenska dubbelparet Christina Dahlgren och Susanne Olsson vann på söndagsförmiddagen sin kvartsfinal mot det meriterade tyska paret Beckel/Materne. Det innebär att de nu grejat Sveriges första medalj under årets Masters VM 50+ i Dubai.

Efter att ha gått vidare från sin grupp under morgonens matchspel vann Christina Dahlgren och Susanne Olsson sin kvartsfinal mot det tyska paret Beckel/Materne. Svenskorna hade kommandot serien igenom och kunde vinna med 201 mot 179 vilket innebär att paret är klar för semifinal och har bärgat minst en bronsmedalj.

– Lite spänt när vi fick möta just det tyska laget med framförallt Martina Beckel i laget. Martina är en av de spelare som har mest rutin här på plats under VM, förklarar Christina Dahlgren.

Efter matchspelet i gruppen tidigt på morgonen fick paret Dahlgren och Olsson vänta nästan två timmar inför sin kvartsfinal mot tyskorna.

– Det var en lång väntan. Två timmar för att spela en serie, men när det går så här gör det ju ingenting, säger en glad Christina Dahlgren.

När de övriga svenska spelarna hade spelat klart stöttade de Christina och Susanne i kvartsfinalen och de båda är mycket glada över det stöd de fick av hela laget vilket också hjälpte till under resan mot semifinalen.

– Men vi är inte nöjda med brons, utan nu vi siktar såklart högre. Dock är det kort format och lite tillfället som avgör, menar både Christina och Susanne.

En glad förbundskapten i Christel Carlsson säger att de hela tiden jobbar med delmål men att de såklart alltid siktar högre. Det gäller dock att vara bäst i varje serie när spelformatet nu är matchspel.

– Spelar de svenska spelarna som vi gör hemma, så är vi i toppen, så enkelt är det. Många lag tar även fram sitt bästa spel när det gäller, även Sverige men kanske framförallt USA, säger Christel vidare.

Nu väntar semifinal för Dahlgren och Olsson mot vad Swebowl erfar Malaysia på tisdag klockan 12.00, klockan 9.00 svensk tid. De övriga två svenska lag som var vidare till Top 16 i dubbeln åkte däremot ut i gruppspelets matchspel under söndagsmorgonen.

Stefan Yngström och Martin Paulsson vann först komfortabelt mot Kanada, men sedan förlorade de mot USA och det blev även förlust i den helt avgörande matchen mot det danska paret Söresen/Guldbaek trots bra spel. Det blev ett riktigt strajkrace under de sista rutorna men det danska paret hade börjat strajka någon ruta tidigare och höll undan till vinst med 256 mot 236.

Peter Ljung och Raymond Jansson spelade i gruppen med Kuwait, Finland och Island. De förlorade den första matchen mot Kuwait, vann sedan den andra mot Island. Därmed återstod en direkt avgörande match mot Finland som svenskarna också förlorade.

Det andra svenska damdubbelparet, Eva Andersson och Eva Jönsson, var utslagna redan före dagens matchspel.

Resultat/Leaderboard StrikeCloud

Länk Videostream StrikeCloud