Hoppa till sidans innehåll

Carl och Nora på äventyr i Frankrike

07 OKT 2021 15:42
Under förra veckan var de två juniorerna Carl Eklund och Nora Johansson med på en tour i som jobbar för att lyfta bowlingen i Frankrike.
- Det är inte så många som är bra på engelska, men det har funkat bra ändå, säger Nora Johansson.
  • Skapad: 07 OKT 2021 15:42

När resten av det framgångsrika svenska juniorlaget åkte hem till Sverige åkte Carl Eklund och Nora Johansson vidare till Frankrike för att delta i den 12 upplagan av uppvisningstävlingen Promotion Tour.
- Det är en tävling där man spelar 8 serier i olika hallar, och sen finns det också delfinaler. De två bästa i varje hall får tävla om en viss summa pengar, där gick Carl vidare en gång tror jag, säger Nora Johansson.

Inbjudningstävlingen, där fyra svenskar tidigare deltagit: Dennis Eklund, Magnus Johnson Jr, Alexander Johansson och Amelie Holgersson, spelades i fem olika hallar runt om i Frankrike.
- Man fick se mycket av Frankrike, ställen man aldrig hade åkt till annars. Det var jättekul att åka runt och spela i en massa bowlinghallar, kul att upptäcka nya. Jag tycker det har varit jättebra och trevligt, och en bra upplevelse som jag verkligen rekommenderar fler att göra, säger Nora Johansson.

Förutom att de svenska junior-stjärnorna spelade finalspel i herr- och damklasser, samt totalt, bildade de ett svenskt tvåmannalag. Där förlorade de i finalen mot tourens två proffs, den vänsterhänta amerikanen Matt McNeill och den polska stjärnan Daria Pajak.
- Det filmades och kommer sändas på fransk TV och på Youtube. Det kommer ta ungefär två månader innan det kommer ut på Youtube, säger Nora Johansson som inte tyckte det var så nervöst framför kamerorna.
- Alltså det var inte så nervöst som jag trodde. Lite nerver var det men inte så mycket. När man strikeade lite så släppte det, säger hon.

Medans Nora blev trea bland damerna på touren, och fyra totalt, vann 15-årige Carl Eklund från IKW/Köping BK totalfinalen genom att besegra 2017 års Rookie of the year på amerikanska proffstouren: Daria Pajak.
- Det var jättekul att han vann, jag är jätteglad för hans skull. Jag tycker han gjorde det jättebra, han höll sig iskall. Sen att han spelar back och hela köret. Det är imponerande, säger Nora Johansson.

För den 18-åriga tvåhandsspelaren Nora Johansson var det givande att åka ut på en uppvisningsturné i Frankrike.
- Man har lärt känna många nya människor. Jag tycker det är jättekul, ju mer jag syns, ju mer kan jag visa upp mig och komma utomlands. Det får mig att vilja träna mer och spela ännu bättre, säger hon.

Promotion tours hemsida: http://www.bowlingpromotiontour.com/ 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info