Hoppa till sidans innehåll

”Cancern sätts inte på paus bara för att Corona sätter livet på paus”

13 MAJ 2020 13:00
För tredje året i rad siktade Sandra Andersson på att samla in pengar till Cancerfonden under slutspelshelgen genom initiativet Bowlare bryr sig, men det blev inte så. - Det har ju kastats om, säger hon.
  • Skapad: 13 MAJ 2020 13:00

Redan i januari började Sandra Andersson förbereda årets stora insamling till cancerfonden under slutspelshelgen. Den 28-åriga landslagsspelaren och vinnaren på den amerikanska proffstouren skapade kontakter med företag som skulle vara med och bidra till insamlingen på olika sätt.
- Några företag hängde med från förra året. Men ju längre tiden gick var det många som blev mer återhållsamma eftersom de inte visste vad som skulle hända. Det var lika för oss, mer och mer blev inställt. Även SM-slutspelet som verkligen höjer insamlingen, säger Sandra Andersson.

De tidigare åren har olika utmaningar, auktioner och utlottningar under slutspelshelgen gjort att cancerfonden har fått ett tillskott av pengar från bowlare på runt 100 000 kronor.
- Där är vi inte. Vi har inte fått den responsen som ett SM-slutspel har gett vilket är fullt förståeligt. Vi har fått tänka om väldigt mycket, säger hon och fortsätter:
- Pergamons tävling i Göteborg till exempel med VIP-start där de auktionerade ut spelare. Bara den auktionen skänkte över 21 000 kr. Man kanske får köra sådana grejer som går just nu. Lotterier, auktioner, bowla en serie eller två och skänka det beloppet, säger Sandra Andersson.

Hon var själv med och spelade VIP-starten i Partille Scramble, till minne av Henrik Jacobsen som avled i sviterna av cancer förra året, och Sandra Anderssons resultat, i par med juniorlandslagsspelaren Oliver Dahlgren, bidrog till insamlingen.
- Det var företag som ”bettade” på vårat resultat i helgen: Varalövs tunnfabrik, En3 service i Helsingborg, Gruvtorgets parfymeri, Taxi Ängelholm och ABR Elinstallation. De bidrog med en, eller två, kronor på vårt lagresultat. Tack vare dom drog vi in över 11 000 till insamlingen. Det är väldigt positivt när företag hänger på, säger Sandra Andersson.

Svenska Bowlingförbundets sponsor, hotellkedjan, Nordic Choice har också bidragit till insamlingen med presentkort på hotellnätter. Gymkedjan Nordic Wellness har skänkt gymkort, ett årskort och flera tre-månaderskort.
- Just nu har vi fått in, i runda slängar, 40 – 45 000 kronor. Då vet jag att det är vissa av auktionerna som inte kommit in ännu. Det tickar på, men jämför man med tidigare år, har det inte heller hänt så mycket i början. Vi får se hur det utvecklar sig, varje krona är positivt, säger hon.

Den största delen av insamlingen varje år har kommit i samband med slutspelet. Men i och med att det inte blir något slutspel hoppas Sandra Andersson att insamlingen sprids på andra sätt än med bowlingens häftigaste helg.
- Jag hoppas att insamlingen får mer publicitet. Det har inte kommit ut så mycket delningar som det brukar göra. Vi ska ha lite mer auktioner, kanske att folk uppmärksammar det och får lite distans till att det inte blir något slutspel i år. Det är inte bara våran sport som är påverkad utan det är hela världen. Men cancern slutar inte för att bowlingen slutar för en stund, säger Sandra Andersson.

https://www.cancerfonden.se/insamlingar/sandra-bowlare-bryr-sig?fbclid=IwAR2D7BUkSmdDwCs5manIlJbHgvfmYyJWBn533sNkV2MfIUf2P9oaqnZ6diE

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info