Hoppa till sidans innehåll

Bulltofta BK vinnare i 30/30-fonden

08 OKT 2020 08:05
Bulltofta BK har blivit en vinnare i 30/30-fonden, Henrik Lundqvists och Unibets initiativ för att hylla den svenska idrottsrörelsen. – Det är stort för Bulltofta BK att uppmärksammas på det här sättet, säger en stolt Jonas Torstensson.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2020 08:05

På Svenska bowlingförbundets nyligen genomförda årsmöte fick Jonas Torstensson i malmöföreningen Bulltofta BK ta emot ledarstipendiet för 2020. Men redan före den utdelningen visste Jonas också att föreningen vunnit en annan fin utmärkelse. Bulltofta BK är nämligen den första bowlingföreningen att bli en av 30 utvalda föreningar som får 30 000 kr i NHL-målvakten Henrik Lundqvists och spelbolaget Unibets initiativ 30/30 – ett projekt där 30 svenska föreningar väljs ut och får 30 000 kronor vardera.

–  Utmärkelsen är en stor ära för hela Bulltofta som förening. I vår ansökan sade vi som det var, våra värdegrunder med respekt för alla, både medspelare och motståndare och en likhet mellan alla och vi är mycket måna att våra värdegrunder även efterlevs i verkligen, förklarar en glad Jonas Torstensson.

Alla föreningar oavsett sport har möjlighet att skicka in en intresseanmälan med en beskrivning och de vinnande förningarna har valts ut för sitt arbete för en schysst idrottskultur och insatser som skapar trygghet, gemenskap och jämställdhet.

Det är din och föreningens andra utmärkelse på kort tid. Är det här med att vinna priser ett mål ni har?

–  Haha, men nej! Man jobbar inte för att vinna priser utan för de små ögonblicken när man till exempel ger en ungdom en instruktion, den utför det, och sen får man se glädjen i deras ansikten när de lyckas, förklarar en rörd Jonas Torstensson som dock poängterar att pengarna är viktiga för att en ledare ska kunna få chansen att uppleva dessa ögonblick.  

En stor del av Bulltoftas budget är fokuserad på utveckling av sina bowlande ungdomar. Men Covid-19 har, som för många andra föreningar, medfört minskade intäkter vilket riskerar mycket av det som Bulltofta planerat att göra denna säsong.

–  Med dessa pengar slipper vi dra i handbromsen. Nu kan vi skicka iväg ledare på utbildning och ta in externa tränare som vi hade tänkt, säger en glad Jonas Torstensson som även uppmanar andra bowlingföreningar att vara aktiva då det finns många sätt att få in pengar. 

Detta är andra året som 30/30-fonden premierar den svenska idrottsrörelsen och förutom prissumman kommer alla utvalda föreningar att uppmärksammas på en stor vinnargala nu på söndag den 11 oktober som på grund av Covid-19 detta år genomförs digitalt.

– Det hade varit roligt att få delta och visa upp oss på en riktig gala, men all publicitet för sporten bowling är viktig och det är stort att uppmärksammas på det här sättet. Det viktiga att komma ihåg är dock att det är föreningen som är pristagaren och jag är glad och stolt över hela föreningens vägnar där många drar åt samma håll, förklarar Jonas Torstensson.

Det här är andra året som 30/30-fonden delar ut pengar till svenska föreningar. Alla idrottsföreningar, oavsett storlek eller sport, kan ansöka. Urvalet har gjorts baserat på hur väl de ansökande beskrivit och motiverat på vilket sätt föreningen står för en schysst idrottskultur samt hur de skulle vilja använda ett bidrag ur 30/30-fonden för att förbättra sin verksamhet.

Vinnarna utses av Henrik Lundqvist tillsammans med representanter från Unibet. Bland ett tusental ansökningar valdes 30 föreningarna ut och de vinnande föreningarna återfinns i hela Sverige från Gällivare i norr till Malmö i söder och representerar en mängd olika sporter.

Motiveringen för Bulltofta BK lyder: Fair play, respekt både för varandra och motståndare samt en laget före jaget-attityd. Det är ledorden för Bulltofta Bowlingklubb. Som en av få bowlingklubbar i området med ungdomsverksamhet är BBK en viktig ambassadör för sporten, och vi tror som ni att utbildning och satsning på instruktörer är rätt väg att gå för att stärka föreningen och höja bowlingsporten

 

Skribent: Jonas Brändström
This is a mailto link

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info