Hoppa till sidans innehåll

Bowlare bryr sig - ”Vi är så jäkla nära en halv miljon”

20 MAJ 2021 12:00
Även om slutspelet inte spelas i år samlar bowlingfamiljen pengar till cancerfonden genom landslagsspelaren Sandra Anderssons initiativ Bowlare bryr sig. - Jag har svårt att sätta ord på det, säger hon.
  • Skapad: 20 MAJ 2021 12:00

-Jag kunde aldrig hoppas på att det skulle bli en så stor stöttepelare inom bowlingen som det har blivit, att det är så många som känner igen sig. Det är verkligen en jättestor bowlingfamilj och det är så många inom den här familjen som blivit drabbade på något sätt, säger Sandra Andersson.

Skånskan som är den enda som vunnit på den amerikanska proffstouren för damer startades inför slutspelet 2018 insamlingen Bowlare bryr sig som samlar in pengar till cancerfonden. Hennes pappa, Peter Andersson hade fått cancer och blivit frisk, då kände den nu 29-årige landslagsbowlaren att hon ville göra någonting.
- Jag ville att fler skulle få ett positivt besked, och att ännu färre skulle få ett cancerbesked. Jag ville göra en skillnad. Det var i samband med slutspelet som det började. Sen har det fortsatt efter att första året blev över förväntan. Vi har haft företag som har skänkt pengar och gåvor. Det är mycket engagemang, vi har folk som har startat tävlingar, sålt lotter för insamlingen. Det är ett stort jävla engagemang av en god tanke, säger Sandra Andersson.

Vanligtvis går insamlingen in och satsar stort på slutspelet där människor skänker pengar beroende på prestationer av favoritspelare, eller sina egna resultat och liknande. Nu är det dock inte mycket som är som vanligt, ändå fortsätter Bowlare bryr sig!
- Jag vill försöka lyfta det denna månaden också, inte lika stort och brett som vanligt. Det är lite svårt när man inte har bowlingen att associera till. Att skänka sin högsta serie i kvalet är inte lika lätt just nu, därför håller jag det lite lättare och hoppas att folk kan tänka sig att skänka en liten summa, säger Sandra Andersson.

Det kommer ändå att finnas incitament för människor att stötta cancerfonden som jobbar för att besegra sjukdomen som drabbar en av tre svenskar under livets gång.
- Alla som är med och skänker pengar under maj månad är med i utlottningen av 6 stycken presentkort på Coolwicks hemsida, så där kan man välja bowlingtröjor, t-shirts, de har mycket kläder som är bowlingassocierade. Är man inte bowlare kan det säkert finnas någon tröja som är snygg i alla fall, skrattar Sandra Andersson.  

Sedan insamlingen startade för tre år sedan har Bowlare bryr sig samlat in 435 523 kr till cancerforskning (när den här artikeln skrivs).
- Vi är så jäkla nära en halv miljon, på så kort tid. Jag tycker det är så häftigt. Jag har svårt att sätta ord på det, det är så jäkla häftigt att så många, gemensamt slutit upp i den här insamlingen, säger en märkbart rörd och stolt Sandra Andersson.

Se mer på Sandra Anderssons sociala medier: 
Instagram
Facebook

Insamlingen på cancerfonden.se 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info