Hem / Nyheter Swebowl / Båda svenska herrparen vidare till Top 16

Båda svenska herrparen vidare till Top 16

Båda svenska herrlagen är vidare i Double under Masters VM. Ljung och Jansson fick ihop 2192 vilket ger dem en femte plats på Top 16. Yngströms och Paulssons 2144 innebär i nuläget en nionde plats med endast ett fåtal par kvar i 50+ att kvalspela.

Peter Ljung och Raymond Jansson visade upp ett stabilt spel med nio av de tio kvalserierna över 200. De fick inte till de riktigt höga serieslagningarna, men totalt 2192 poäng över de tio serierna ger dem en femte plats och ett säkert avancemang till det fortsatta matchspelet.

– Målet var att spela mer på säkerhet för att inte riskera att hamna i ett läge där vi behövde jaga strajk. Vi kunde mestadels spela med samma klot och behövde inte göra stora justeringar förrän i mitten av serie sju där vi båda bytte klot och sedan satte vi strajkar serien ut, förklarar Peter Ljung.

Yngström Paulsson Masters VM 2021Ojämnt men stabilt vidare

Stefan Yngström och Martin Paulsson hade en mer ojämn serierad jämfört med sina landsmän. Höga serier blandades med serier en bra bit under pari. Deras totalt 2144 poäng över de tio kvalserierna ger dem för tillfället en nionde plats i kvalet och även de är klara för avancemang på Top 16.

Det återstår några få dubbelpar i herrar 50+ som spelar i det tredje kvalpasset som startade kl. 13.00 svensk tid. Men det kan endast marginellt påverka svenskarnas slutliga placeringar i kvalet, inte peta ur dem från Top 16.

Länk Resultat/Leaderboard StrikeCloud