Hoppa till sidans innehåll

Aprilskämt: Bakers i nationella serien

01 APR 2021 12:00
Årets Aprilskämt 2021 från Svenska Bowlingförbundet var att styrelsen skulle lägga fram ett förslag om att spela nationella serien i spelformen Bakers.
  • Uppdaterad: 01 APR 2021 07:45

Det internationella bowlingförbundet har gått ut med informationen att alla lag-distanser på VM kommer att spela i Bakers, spelformen där lagets medlemmar slår varsin ruta av lagets totala serie. Nu föreslår Svenska Bowlingförbundets styrelse att Sverige ska följa med i utvecklingen. De kommer till höstens årsmöte lägga fram ett förslag om att spela den nationella serien i Bakers.
- Vi ser det som nödvändigt för att Sverige ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga internationellt och fortsätta ta medaljer på världsmästerskapen, säger Jan Wiede, ordförande på Svenska Bowlingförbundet.

Förslaget som läggs fram på årsmötet säger att den nationella serien ska göras om till 4-manna Bakers, där matcherna ska spelas i matchspel över 16 serier. Varje vunnen serie ger en poäng och först till nio poäng vinner matchen.
- Med färre spelare per lag ökar vi också lagtätheten, förändrar seriestrukturen, och har möjlighet att korta ner resorna i den nationella serien. Flera av de saker som vi har pratat om i flera år att vi behöver göra, säger Svenska Bowlingförbundets sportchef Michael Granström.

Röstas förslaget igenom kommer det också göra att inga individuella resultat kommer att registreras vid seriematcher. Därför kommer endast tävlingar att vara hcp-grundande.
- Det kommer kunna göra att många av våra bowlare inte kommer ha något snitt, eller hcp, säger Michael Granström och fortsätter:
- Då kanske vi i framtiden ska se över om vi verkligen ska ha ett hcp-system alls?

Ordförande Jan Wiede, tillsammans med styrelsen, hoppas att förslaget röstas igenom på höstens årsmöte så att Seriekommittén kan börja förbereda en övergång till Bakers till säsongen 2022/2023.
- Ju fortare vi kan börja spela nationella serien i Bakers, ju större fördel kommer vi ha internationellt, säger Jan Wiede.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info