Hoppa till sidans innehåll

Anmäl intresse för spel i +50 VM 2021

19 NOV 2020 09:55
Nu kan du anmäla ditt intresse för att spela +50 VM, som är planerat att genomföras november 2021, till förbundskapten Christel Carlsson.
– Det är en väldigt rolig upplevelse, men på grund av pandemin är ingen plats utsedd ännu, förklarar Christel.
  • Skapad: 19 NOV 2020 09:55

Som ett steg i den nya Elitorganisationen 2018 utsåg Svenska Bowlingförbundet den tidigare landslagsspelaren och förbundskaptenen för damlandslaget Christel Carlsson som förbundskapten för +50 landslaget.

 När jag fick frågan då blev jag lite ställd, men det var inte så svårt att ta beslutet då och definitivt inget jag ångrar idag, förklarar Christel som nu planerar inför sitt andra +50 VM som förbundskapten. 

Vid det senaste VM:et 2019 i Las Vegas förde Christel det svenska +50 landslaget till flera medaljer. Bland annat tog Tomas Leandersson guld och Susanne Olsson silver i masters och Susanne tog även ett silver i singel. Raymond Jansson och Tomas Leandersson vann även ett silver i tvåmanna och därtill tog de svenska seniorerna fyra brons i andra discipliner.  

Sverige är näst bästa nation, efter USA, på de fyra senior-VM som har spelats sedan 2013, då mästerskapet spelas vartannat år. En av anledningarna till att det har gått så bra har varit den svenska lagsammanhållningen, att laget hjälper varandra. Det är någonting som Christel Carlsson kommer att fortsätta att fokusera på som förbundskapten.

 Jag har ju själv märkt att vi inom det svenska laget har haft en bra laganda och att alla har velat hjälpa varandra, det kommer man långt på. Man behöver mycket stöd av varandra under ett mästerskap, säger förbundskaptenen och fortsätter:

 Min roll i det hela är att jag vill, och hoppas, att spelarna kan känna en trygghet i att de kan fokusera på det de ska göra på banorna, och prestera på banorna. De ska inte behöva ha några andra irritationsmoment att tänka på, utan det ska jag försöka se till att det fungerar, säger Christel Carlsson. 

Christel CarlssonFör nya aspiranter till det svenska +50 landslaget med sikte på VM 2021 är det första steget att anmäla sitt intresse att vara med till Svenska Bowlingförbundet. Det gör man genom att maila This is a mailto link , när man har gjort det kommer Christel att ta kontakt med alla.  

 Eftersom vi inte vet vad som händer framöver på grund av pandemin, så känner jag att vi behöver vara väldigt flexibla angående vad jag kommer att kunna titta på och göra uttagningen efter. Vi vet inte vad vi kommer få lov att spela inför mästerskapet. Därför kommer det att vara ännu viktigare att spelarna och jag har en bra dialog, säger Christel Carlsson. 

Just information tycker förbundskaptenen är en viktig bit som ledare för ett landslag och någonting som hon kommer att lägga stort fokus på under tiden fram till mästerskapet. Även att vara på plats på tävlingar så att hon kan se spelarna i sitt riktiga element, och ha dialoger hela tiden fram till mästerskapet.  

Svenska bowlingförbundet och Christel utgår från att mästerskapet blir av som planerat i november 2021. Någon ort är ännu inte utsedd på grund av den pågående covid-19 pandemin men samtliga tidigare +50 VM har spelats i Las Vegas, förutom en gång i München. Därför går förbundet som brukligt ut med en intresseförfrågan bland Sveriges bowlare för deltagande i det kommande mästerskapet. Avgifter, resa och uppehälle betalas av förbundet men det utgår inget traktamente.  

Senast den 31 december 2020 vill förbundet ha in alla intresseanmälningar för +50 landslaget till världsmästerskapen 2021. Om du är född 1971 eller tidigare (man måste inte ha fyllt 50), se till att skicka ett mail, annars missar du en chans att få dra på dig den svenska landslagströjan. 

Skicka din intresseanmälan till This is a mailto link 

(Arkivbilder: +50 Landslaget vid senaste VM i Las Vegas 2019)

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info