Hem / Nyheter Swebowl / Special Olympics World Games 2023

Special Olympics World Games 2023

Sommaren 2023 kommer 7000 para-idrottare tävla på Special Olympics World Games. Fyra av dem kommer vara svenska bowlare, vill du vara en av dem ska du anmäla intresse nu.
- Det är en ny erfarenhet och ett spännande äventyr, säger Maria K. Årberg.

Svensk bowling har fått tilldelade sig fyra platser på Special Olympics World Games 2023 i Berling. En herre och en dam i A-klassen och en herre och en dam i B-klassen. Vill du vara en av dem behöver du anmäla ditt intresse till This is a mailto link
- Det är en ny spännande upplevelse. Det är mycket, det är att träffa andra från andra länder, det är många nationer som är med. Det är en ny erfarenhet och ett spännande äventyr.

För att kunna bli uttagen behöver du som parabowlare: ha en A-licens hos Svenska Bowlingförbundet, kunna åka till Berlin 17 - 23 juni 2023 utan personlig assistent, och du ska ha spelat Para-SM och Special Olympics i Malmö 2021.
- De som aldrig har blivit uttagna förut kommer att bli uttagna i första hand. Vi fortsätter att köra på att det ska vara nya spelare som aldrig har fått åka iväg, säger Maria Karlsson Årberg.

1 december öppnar anmälan till Special Olympics Games i Malmö som genomförs i Malmö sommaren 2022, en av de tävlingar som man ska spela för att kunna bli uttagen till Special Olympics World Games 2023 i Berlin.